RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » ІІ пленум обласного комітету Профспілки працівників державних установ

ІІ пленум обласного комітету Профспілки працівників державних установ

Дата публікації: 17/06/2016 07:38

DSC0026514 червня відбулось засідання ІІ пленуму Черкаського обкому профспілки працівників державних установ. У засіданні взяли участь заступник начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях (Черкаське представництво) Олійник В.В., голова  Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П.В.

З доповіддю про  завдання обласної організації профспілки працівників державних установ по реалізації рішень VІІ з`їзду профспілки працівників державних установ України та  VІІ  з`їзду Федерації Профспілок України виступила голова обкому профспілки Кучугурна К.Л. В своїй доповіді голова обкому профспілки відмітила, що у складний час соціально-економічних перетворень в країні основні зусилля ФПУ, ЦК Профспілки, регіональних, територіальних та первинних організацій профспілки спрямовуються на принципове відстоювання конституційних прав членів профспілки, здійснення захисту їх трудових, соціально-економічних прав та інтересів, посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, посилення мотивації профспілкового членства.

DSC00288

У доповіді і виступах голів територіальних і первинних організацій профспілки зазначалося, що соціальний захист працюючих в нашій державі ще не відповідає гарантованим Конституцією України нормам і стандартам, на неналежному рівні оплата праці, пенсійне забезпечення, нижча від прожиткового мінімуму мінімальна заробітна плата, напруженою є ситуація з працевлаштуванням, охороною праці, не ліквідовано такі ганебні явища, як заборгованість із заробітної плати та соціальних виплат. За таких умов надзвичайної ваги набуває вдосконалення процесу ведення соціального діалогу, укладення колективних договорів.

Учасники пленуму наголошували на необхідності активізації діяльності первинних організацій по відстоюванню трудових прав членів профспілки, особливо в період реформування державної служби та об’єднання  територіальних громад, вдосконалення навчання профспілкового активу, солідарності дій всіх профспілкових організацій.

Пленумом затверджено програму дій Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ на 2016-2020 роки.

Учасники Пленуму також розглянули та обговорили питання про виконання бюджету обласної організації профспілки за 2015 рік та затвердження профспілкового бюджету на 2016 рік і прийняли відповідну постанову.

Розглянувши інформацію мандатної комісії, пленум затвердив нових членів обкому профспілки замість вибулих та обрав заступника начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях (Черкаське представництво) Олійника В.В. членом президії обласного комітету.

Учасники пленуму розглянули колективне звернення керівників апаратів та заступників керівників апаратів районних державних адміністрацій стосовно віднесення цих посад до групи оплати праці, відповідно виконання покладених функціональних обов’язків, оскільки в постанові Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» ці посади відсутні та прийняли постанову щодо звернення з зазначеного питання до ЦК Профспілки працівників державних установ з проханням ініціювати внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України.

Головою обласної організації профспілки К.Л. Кучугурною вручено нагороди переможцям обласного огляду – конкурсу на кращий колективний договір за підсумками 2015 року.

DSC00303