RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Обговорюємо матеріали VII з`їзду Профспілки

Обговорюємо матеріали VII з`їзду Профспілки

Дата публікації: 04/12/2015 12:05

3 грудня 2015 року відбулась обласна селекторна нарада активу Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ. Вела нараду голова обласної організації профспілки К.Л. Кучугурна. В нараді взяли участь голова Федерації профспілок Черкаської області П.В.Шевченко, працівники апарату обкому профспілки, голови територіальних і первинних організацій, голови координаційних рад голів профспілок міських та районних організацій, всього понад 200 осіб.

З інформацією про VII з`їзд Профспілки та завдання, які поставив з`їзд перед своїми організаціями виступили делегати з`їзду голова Уманської міської організації профспілки Харук О.Ю. та голова обласної організації профспілки Кучугурна К.Л.

Своїми враженнями щодо ведення соціального діалогу на європейському рівні поділилась учасник Шведсько-Українського семінару у Брюселі, який проходив у вересні поточного року, директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, голова профкому апарату Черкаської міської ради Маліщук Л.М.

Голови профкомів Смілянської райдержадміністрації Лукашенко А.А. та Шполянської райдержадміністрації Саванчук Т.О. розповіли про  Всеукраїнську нараду голів первинних організацій, яка відбулась 30.11.2015., та прийняті нарадою документи.

Про діяльність Федерації профспілок України та Федерації профспілок Черкаської області щодо ведення соціального діалогу на національному і місцевому рівні розповів учасникам наради голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П.В.

В виступах всіх учасників наради акцентувалась увага на необхідності єдності профспілок, вдосконалення їх діяльності, в тому числі переорієнтування фінансової політики, послідовності в веденні соціального діалогу щодо захисту соціально-економічних прав членів профспілки в умовах масштабних реформ, які охоплюють всі сфери життя суспільства.

На семінарі велась розмова й про роль виборних органів міських та районних організацій по мотивації профспілкового членства серед працівників органів місцевого самоврядування в новостворених територіальних громадах, про вдосконалення інформаційної роботи про діяльність профспілок з використанням при цьому профспілкової, місцевої та республіканської преси, сайтів райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.