RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » Навчання профспілкового активу Шполянщини

Навчання профспілкового активу Шполянщини

Дата публікації: 07/09/2017 08:21

Навчання профспілкового активу Шполянщини

Навчальний семінар профспілкового активу

6 вересня голова Черкаського обкому профспілки працівників державних установ Катерина Кучугурна, заступник голови обкому Василь Олійник та головний бухгалтер обкому Ірина Свергунова провели навчання профспілкового активу Шполянського району Черкаської області.

Навчанню передувала робоча нарада із головою Шполянської райдержадміністрації Володимиром Потапенком та заступником голови райдержадміністрації, головою райкому профспілки Ольгою Шпицею, під час якої обговорено стан колективно-договірної роботи в райдержадміністрації та районі, проблемах соціально-економічного забезпечення державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, заходах, які спрямовуються на покращення умов праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування.

Головною ж метою поїздки стало проведення навчального семінару для профспілкового активу району, в якому взяли участь голови первинних організацій профспілки працівників державних установ району, сільські голови та секретарі сільських рад.

В рамках семінару голова обкому Кучугурна К.Л. ознайомила учасників семінару з принципами і порядком ведення соціального діалогу на рівні територіальних та регіональних організацій Профспілки, ЦК Профспілки працівників держустанов та Федерації профспілок України, детально висвітлила діяльність виборних органів та організацій профспілки по соціально-економічному захисту спілчан, доповіла про пріоритетні напрями діяльності Центрального комітету та обкому Профспілки, роль та місце профспілки у трудовій діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування, а також наголосила на значенні колективного договору для працівників установ та організацій.

Олійник В.В. в своєму виступі проаналізував основні положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», антикорупційні обмеження, встановлені для проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, розповів присутнім про соціально-економічний захист державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а також про порядок здійснення громадського контролю за дотримання законодавства про працю та про охорону праці, правильним застосуванням установлених умов оплати праці.

Головний бухгалтер обкому Свергунова І.С. ознайомила профспілковий актив із змінами в Статуті Профспілки, що стосуються фінансової діяльності профспілкових організацій, з  особливостями ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях у зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України.