RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » 10 засідання президії ЦК Профспілки

10 засідання президії ЦК Профспілки

Дата публікації: 30/03/2018 05:49

10 засідання президії ЦК Профспілки

27 березня 2018 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулось 10 засідання президії ЦК Профспілки працівників державних установ України під головуванням Юрія Піжука. Голова Профспілки привітав присутніх та ознайомив з роботою ЦК Профспілки у І кварталі 2018 року. Учасників президії привітав Костянтин Ващенко, голова Національного агентства України з питань державної служби. У вітальному слові Ващенка К.О. зазначалось, що наразі Профспілка працівників державних установ України є надійним партнером Нацдержслужби.  У виступі наголошувалось, що питання, які стосуються розробки та внесення змін до законодавства про державну службу, соціально-економічного захисту працівників державних органів, вирішуються у форматі спільних узгоджених дій обох сторін.

 Серед питань порядку денного засідання президії: актуальні проблеми реалізації окремих галузевих угод та шляхи їх вирішення, затвердження статистичного звіту за 2017 рік, виконання профспілкового бюджету за 2017 та затвердження бюджету на 2018 рік та інші.
Одним з найважливіших питань порядку денного засідання стало питання реалізації окремих галузевих угод та шляхи їх вирішення. Так, станом на 01.03.2018 у Профспілці діють галузеві угоди з центральними органами виконавчої влади, а саме з Міністерством соціально політики України, Міністерством внутрішніх справ України, Національним агентством з питань державної служби, Державною прикордонною службою, Державною службою України з питань надзвичайних ситуацій, Державною архівною службою України, Державною казначейською службою, Державною аудиторською службою України, Департаментом поліції охорони. Їх положення реалізуються у рамках 681 колективного договору. Зазначені галузеві угоди укладені з метою посилення соціального захисту працівників, які працюють в цих органах. Прийнята постанова президії  з цього питання спрямована на змістовне наповнення галузевих угод, що має забезпечити підвищення рівня захисту прав працюючих.

Під час засідання було підведено підсумки конкурсу на кращий колективний договір та відзначено грамотами найактивніші регіональні організації, які доклали значних зусиль до організації  Конкурсу, серед них –  Полтавська, Одеська, Харківська, Хмельницька, Черкаська обласні організації Профспілки та Київський міський комітет. Дипломами та грошовими преміями було відзначено колективи первинних профспілкових організацій, які здобули перемогу в конкурсі на кращий колективний договір.
Президія затвердила звіт про виконання бюджету Профспілки у 2017 році та прийняла бюджетний кошторис на 2018 рік.

У ході засідання членами президії висловлено низку пропозицій, спрямованих на посилення ефективності роботи організацій Профспілки у подальшому.

Оксана Гузь, Профспілка працівників

державних установ України