RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » І пленуму обласного комітету

І пленуму обласного комітету

Дата публікації: 20/05/2021 14:03

20 травня відбувся І пленум Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ.

Відкриваючи пленарне засідання, голова обкому Василь ОЛІЙНИК привітав присутніх із 90 річчям утворення Профспілки працівників державних установ, яке відзначається цього року, та нагородив профспілковий актив з цієї нагоди Подяками голови обласної організації профспілки.

На розгляд членів обласного комітету виносилися три питання.

В першу чергу розглянуто зміни у складі обласного комітету профспілки, склад якого посилено головою профспілкового комітету Черкаського міськвиконкому Лілією МАЛІЩУК.

Під час розгляду другого питання порядку денного члени обласного комітету обговорили основні напрямки діяльності обласної організації профспілки працівників державних установ на 2021-2025 роки.

До обговорення питання долучився голова Федерації профспілок області Петро ШЕВЧЕНКО, голова Драбівської ОТГ Світлана ОРЕЛ, голова профкому Черкаського міськвиконкому Лілія МАЛІЩУК, голова Золотоніського міськрайкому Сергій СТРИЖАК та інші.

За результатами обговорення питання взято до виконання пріоритетні завдання діяльності виборних органів Профспілки всіх рівнів, визначені VIII з’їздом Профспілки працівників державних установ України, та програму дій Профспілки на 2020-2025 роки «5 років – 5 кроків», а також визначили пріоритетні напрямки діяльності профспілки на обласному рівні.

Так, зокрема, ухвалено рішення щодо вдосконалення соціального діалогу, в тому числі ініціювання колективних переговорів з обласною радою щодо укладання колективної угоди на обласному рівні щодо визначення соціальних гарантій для працівників органів місцевого самоврядування області та реанімування соціального діалогу з Кабінетом Міністрів України щодо укладання галузевої угоди для державних службовців; вжиття заходів, спрямованих на якнайшвидше прийняття та введення в дію Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція); проведення спільних з органами державної влади та органами місцевого самоврядування заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості, усвідомлення громадянами необхідності сплати податків; проведення інформаційної роботи і навчальних заходів для членів профспілки та працівників галузі тощо.

Крім того, члени обласного комітету заслухали звіт про виконання профспілкового бюджету обласної організації профспілки за 2020 рік та затвердили напрямки бюджетної політики на 2021 рік.