RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » ЦК профспілки не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15»

ЦК профспілки не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15»

Дата публікації: 10/02/2017 09:34

ЦК профспілки не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15»

08.02.2017

ЦК профспілки не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів  України від    18 січня 2017 р. № 15»

ЦК Профспілки опрацював проект постанови Кабінету Міністрів  України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів  України від 18 січня 2017 р. № 15 » (далі – проект постанови).

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 № 15 визначено, що посади керівників  структурних підрозділів апарату місцевих державних адміністрацій віднесені до групи оплати праці 4. Водночас запропоновані зміни передбачають віднесення посади  заступника керівника апарату місцевої державної адміністрації до групи оплати праці 5. У зв’язку з цим наголошуємо, що за посадовими обов’язками  заступник керівника апарату місцевої державної адміністрації координує діяльність структурних підрозділів, що входять до апарату.

Тому вбачаємо доцільним віднести посаду заступника керівника апарату до групи оплати праці 4.

При цьому зауважуємо, що, з огляду на діюче законодавство, що регулює діяльність місцевої державної адміністрації, зокрема, статус її структурних підрозділів, термін «самостійний структурний підрозділ апарату місцевої державної адміністрації» вбачається спірним.

У Схемі посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році  не згадуються посади державного реєстратора та державного кадастрового реєстратора. При цьому ці посади зазначені у Переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці, яким вони віднесені до групи оплати праці 7. Повідомляємо, що функції державних реєстраторів визначено Законом України «Про державну реєстрацію  юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Державні реєстратори  відповідно до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом.

ЦК профспілки вважає, що в цілому внесений проект постанови не врегульовує існуючі диспропорції в оплаті праці як за рівнем посад, так  і у розрізі юрисдикції державних органів. Крім того, він містить технічні помилки, зокрема повтори назв посад, у Переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці (позиція «група 5»  в частині посад заступників керівників самостійних структурних підрозділів апарату місцевих державних адміністрацій).

З урахуванням, зазначеного ЦК профспілки не погодило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів  України від    18 січня 2017 р. № 15 » як такий, що потребує доопрацювання.