RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Центральний комітет профспілки продовжує активно відстоювати гідне матеріальне забезпечення працюючих.

Центральний комітет профспілки продовжує активно відстоювати гідне матеріальне забезпечення працюючих.

Дата публікації: 08/06/2016 08:43

Центральний комітет профспілки продовжує активно відстоювати гідне матеріальне забезпечення працюючих.

02.06.2016

Центральний комітет профспілки продовжує активно відстоювати гідне матеріальне забезпечення працюючих.

2 червня цього року за головуванням Юрія Піжука, голови профспілки, відбувся І пленум Центрального комітету профспілки (далі – ЦК профспілки). У заході взяли участь: від Федерації профспілок України – Євген Драп’ятий, заступник голови Федерації, від соціальних партнерів – Андрій Заболотний, заступник Голови Нацдержслужби України, Алла Литвин, заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України, а також Ольга Пилипчук, заступник директора Департаменту соціального страхування та партнерства цього міністерства.
На пленумі розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, жваве обговорення викликав розгляд питання порядку денного «Про стан соціально-економічного захисту державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування – членів профспілки у ході проведення реформування державного управління». Найбільше хвилювало членів ЦК профспілки питання фінансування заробітної плати державних службовців у поточному році у зв’язку з введенням в дію нового Закону України «Про державну службу», а також низка інших питань, пов’язана з впровадженням цього Закону. З усіх порушених питань фахові коментарі були отримані від заступника голови Нацдержслужби А.Заболотного, а також від фахівців Міністерства соціальної політики України.
Постановою пленуму відзначено, що ЦК профспілки продовжує активно відстоювати свої позиції щодо впровадження Закону України «Про державну службу» та підготовки до другого читання законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування (реєстр. № 2489) на рівні комітетів Верховної Ради України в частині гідного матеріального забезпечення працюючих.
За результатами розгляду цього питання було прийнято рішення щодо ряду звернень до Кабінету Міністрів України, зокрема з питання внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» у частині збільшення асигнувань на фінансування заробітної плати державним службовцям у зв’язку з введенням нового законодавства про державну службу.
Пленум ЦК профспілки розглянув стан реалізації критичних зауважень і пропозицій, висловлених делегатами, учасниками VIІ з’їзду Профспілки працівників державних установ України і затвердив положення про постійні комісії ЦК профспілки працівників державних установ України та їх персональний склад.
На пленумі було обговорено також зміни і доповнення до Статуту Профспілки працівників державних установ України, що зумовлені прийнятими змінами до Податкового кодексу України.
Крім того, на пленумі розглянуто питання щодо обрання заступника голови Профспілки працівників державних установ України. Відповідно прийнятої постанови на цю посаду обрано Наталію Титаренко та включено її до складу ЦК профспілки і президії ЦК профспілки.
До складу ЦК профспілки і президії ЦК профспілки включено також Оксану Гузь, голову Молодіжної ради Профспілки працівників державних установ України, обрану на засіданні Молодіжної ради профспілки, та затверджено її повноваження.