RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » ХХІІІ звітно-виборна конференція Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ

ХХІІІ звітно-виборна конференція Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ

Дата публікації: 19/06/2015 08:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дням відбулася звітно-виборна конференція Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ. У роботі конференції взяли участь заступник голови ЦК профспілки працівників державний установ України Віктор Ковтун, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, 75 делегатів та запрошені.

Після обрання робочих органів та надання їм повноважень делегати заслухали звітну доповідь голови профспілки Катерини Кучугурної.

У своєму виступі Катерина Луківна наголосила, що найголовнішим у діяльності обласної організації профспілки працівників державних установ, безперечно, був і є захист прав та інтересів спілчан. Її доповідь ґрунтувалася на показниках, висвітлених в інформації про діяльність обкому профспілки за звітний період 2010 – 2015 років («Профспілковий вісник» за червень 2015 року №5).

У виступі також звернуто увагу, що у звітному періоді було посилено контроль за дотриманням закону про працю, боротьба за достойну зарплату, про що свідчать численні звернення на адресу Президента України, Прем′єр-міністра України, депутатів Верховної Ради, участь в акціях протестів проти політики жорстких соціальних обмежень, яку нині проводить Уряд. Обласна організація профспілки завжди приділяє значну увага питанню оздоровлення дорослих членів профспілки та їх дітей, спортивно та культурно-масовій роботі, збільшилася кількість наданих консультацій з правових питань тощо.

Катерина Кучугурна підкреслила, що у роботі профспілки дрібниць не буває. Адже людина зі своїми різноманітними щоденними потребами, проблемами й духовними запитами має бути в центрі діяльності будь-якої профспілкової організації. Тоді довіра до профспілок зростатиме, а разом з нею – і авторитет цієї інституції у суспільстві.

В обговоренні звітних доповідей виступаючі висловлювали сподівання на досягнення миру, припинення російської агресії, поліпшення соціально-економічної ситуації у державі, оплати праці державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, працівникам бюджетної сфери, розвитку соціального діалогу в суспільстві, відновлення фінансування із Фонду соціального страхування дитячого оздоровлення та санаторно-курортного лікування. З питань, що розглядалися, конференція прийняла відповідні постанови.

Конференція підтвердила повноваження делегованих до складу обласного комітету профспілки та ревізійних комісій обласної організації профспілки.

На новий термін головою Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ обрано Катерину Кучугурну. Її заступником на громадських засадах – Володимира Кулешу, заслуженого економіста України, в минулому директора департаменту фінансів Черкаської облдержадміністрації.

Заступник голови ЦК профспілки працівників державний установ України Віктор Ковтун привітав Катерину Кучугурну з переобранням, а всій обласній організації побажав наполегливості у досягненні визначених цілей.