RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Уманський профактив здійснив дводенний робочий візит до Києва

Уманський профактив здійснив дводенний робочий візит до Києва

Дата публікації: 01/10/2019 13:48

Одним із пріоритетних напрямків статутної діяльності Уманської районної організації профспілки працівників державних установ було і  залишається навчання профспілкового активу. Тому на  запрошення  взяти участь  у навчальному семінарі в Центрі профспілкових знань « ВАSIS» Професійної спілки працівників державних установ (м.Київ)  райком профспілки відгукнувся охоче. Адже, згідно тематики семінару,  кому з профактивістів  надавалася можливість закріпити знання, а кому і навчитися веденню колективно – договірної роботи, веденню соціального діалогу,  задати та отримати відповіді на запитання безпосередньо тощо. Крім того, профспілкові активісти, члени профспілки  мали нагоду  побувати в оновленому офісі  ЦК профспілки, та на «свої очі» побачити як і в яких умовах працює виконавчий апарат Комітету.

Тож 19 вересня прибувши до офісу, профспілчан зустрічала завідувачка відділу захисту економічних прав членів Профспілки Валентина Гурневич, яка провела коротке знайомство з виконавчим апаратом, після чого в конференц-залі відбулася зустріч з головою профспілки Юрієм Піжуком.   Юрій Миколайович презентував  роботу Центру « ВАSIS» та коротко проінформував про напрямки діяльності Центрального комітету. Також особливу увагу звернув на питання  створення первинних профспілкових організації в новостворених ОТГ, що на сьогодні актуально для багатьох профорганізацій.  Голова профспілки нагородив Почесною грамотою  ЦК Профспілки голову  профспілкового комітету фінансового управління Уманської районної державної адміністрації Людмилу Матюшу та Подякою ЦК Профспілки профспілковий комітет Дмитрушківської сільської ради  (ОТГ).

Надалі  навчання продовжила Валентина  Володимирівна, інформувавши, крім іншого, також про роботу представників ЦК Профспілки у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіональної політики та містобудування в обговоренні  проекту Закону України щодо перезавантаження влади (№1066). З привод цього Закону у учасників  семінару було особливо багато запитань, адже зрозуміло, що «перезавантаживши» Закон України « Про державну службу»,  на такому ж підгрунті буде ініційовано законопроект         « Про службу в органах місцевого самоврядування».

Після навчання  учасники семінару  відвідали музей «Небесної сотні», Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий собор, Андріївську церкву , Скляний міст та на наступний день –  Національний парк «Межигір’я» в  селі Нові Петрівці. Поверталися профспілчани додому сповнені незабутніх вражень та з багажем знань.

За дорученням учасників семінару Уманський райком профспілки висловлює найщиріші слова подяки ЦК Профспілки  та обкому профспілки працівників державних установ за надану можливість відвідати Центр профспілкових знань « ВАSIS».

Голова Уманського райкому профспілки         Людмила Мартинюк