RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » УВАГА! Дату проведення звітів і виборів змінено!

УВАГА! Дату проведення звітів і виборів змінено!

Дата публікації: 05/06/2020 09:37

У зв’язку із впровадженням у державі карантинних обмежень, викликаних поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, забороною проведення масових заходів та відсутністю транспортного сполучення між населеними пунктами держави, постановою пленуму Центрального комітету профспілки працівників державних установ України від 01.04.2020 № Пл.-VI-1оп змінено граничні терміни проведення звітів і виборів в організаціях Профспілки.

Відповідно до проведеного аналізу, в Черкаській області станом на 20 травня 2020 року лише у 65 % первинних організацій профспілки області проведено звіти та вибори. Враховуючи зазначені факти, президією обкому профспілки прийнято рішення провести опитувальне голосування серед членів обкому щодо внесення змін до відповідних рішень пленуму обкому щодо встановлення термінів та дат проведення звітно-виборних конференцій та зборів.

Так, зокрема, шляхом опитувального голосування прийнято постанову пленуму обласного комітету профспілки від 28.05.2020 № Пл-VII-1оп «Про внесення змін до постанов пленуму Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ щодо встановлення термінів та дат проведення звітно-виборних конференцій та зборів».

Вказаними змінами, зокрема, передбачено:

Провести звіти і вибори у такі терміни:

– у профгрупах, цехових, первинних організаціях профспілки: січень – червень 2020 року (в первинних організаціях, що об`єднують більше 150 членів профспілки –  проводити конференції);

– у міських, районних організаціях профспілки: березень – 15 липня 2020 року.

ХХІV звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників державних установ  тепер скликається на 20 серпня 2020 року.

Крім того, у зв’язку із впровадженням в державі карантину та неможливістю проведення звітно-виборної конференції Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ прийнято рішення продовжити повноваження Черкаського обласного комітету, його президії, голови обласної організації та заступника голови обкому профспілки працівників державних установ, у т.ч. щодо розпорядження коштами відповідної організації у межах асигнувань, передбачених бюджетом організації, підписання фінансових документів, на період до проведення звітно-виборної конференції.

Також рекомендовано керівникам територіальних та первинних організацій профспілки ініціювати внесення змін у рішення виборних органів щодо проведення звітно-виборних зборів, конференцій з урахуванням граничних термінів проведення звітів і виборів, виключно у випадках, коли терміни їх проведення співпадають з термінами дії карантину.

У разі внесення змін щодо термінів проведення звітно-виборних зборів, конференцій, рекомендовано також прийняти рішення щодо виконання повноважень виборними органами та їх керівниками, що визначені Статутом Профспілки, у т.ч. щодо розпорядження коштами відповідної організації у межах асигнувань, передбачених бюджетом організації, підписання фінансових документів, на період до проведення звітно-виборних зборів, конференцій.