RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Співпраця Профспілок державних установ України та Швеції

Співпраця Профспілок державних установ України та Швеції

Дата публікації: 24/04/2018 10:55

З 18 до 20 квітня поточного року у місті Києві проходив установчий семінар з профспілкового органайзингу та організації навчання членів Профспілки в рамках наступного етапу реалізації спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST.

Участь у першому установчому семінарі беруть голови Чернігівської, Івано-Франківської, Херсонської, Черкаської та Луганської обласних організацій Профспілки, тренери тренерської мережі.  Черкащина у семінарі була представлена Василем Олійником, заступником голови обкому профспілки, Оксаною Кравченко, головою первинної профспілкової організації регіонального відділення ФДМУ по області, Ганною Ніколаєнко, головою первинної профспілкової організації управління ДСНС в області, та Антоніною Петренко, головою Черкаської районної організації профспілки.

Учасників семінару привітали голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, куратор програм організації Union to Union Лана Віллебранд, координатор міжнародних проектів Профспілки державних службовців Швеції Fackförbundet ST Магнус Рунстен. Тож нова сторінка спільної та солідарної роботи Профспілки працівників державних установ України та Профспілки державних службовців Швеції розпочався! “Спільна співпраця є надзвичайно важливим для нашої Профспілки, для кожного члена Профспілки! В добрий час!” – побажав учасникам семінару Голова Профспілки Юрій Піжук.

Протягом трьох днів учасники семінару обговорювали методи навчання профспілкового активу, презентовано стратегії профспілкового органайзингу та дієві варіанти проведення профспілкових зборів, надано психологічні поради з питань міжособистісного та колективного спілкування та багато інших речей необхідних для побудови сильної та ефективної Профспілки.

Навчання проходило в дружній та сприятливій атмосфері, а викладання матеріалу здійснювалося не тільки у формі лекцій, а й, здебільше, у формі ігор, командних робіт, обговорень та обміну досвідом.

Крім того, працівниками виконавчого апарату Центрального комітету Профспілки надано інструкції з викладення модулів базового курсу навчання профспілкового активу. Як відомо, вже в цьому році розпочинає роботу Центр профспілкових знань та чотири його регіональні представництва: Західне (м. Івано-Франківськ), Східне (м. Кремінна), Південне (м. Скадовськ), Північне (м. Чернігів), де протягом року заплановано провести навчання понад 350 осіб.

Тому, обласна організація профспілки закликає членів профспілки надавати свої пропозиції щодо навчання профспілкового активу у 2018 році до виконавчого апарату обкому профспілки.