RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Семінар із профактивом області

Семінар із профактивом області

Дата публікації: 19/11/2019 07:46

14 листопада поточного року Черкаським обкомом профспілки працівників державних установ проведено семінар-нараду щодо дій виборних органів профспілки під час оптимізації структури та чисельності місцевих державних адміністрацій.

Участь у семінарі взяли голови райкомів, профкомів, а також керівники апаратів та працівники служб управління персоналом райдержадміністрацій.

Під час семінару голова обласної організації профспілки працівників державних установ Катерина Кучугурна доповіла про виклики перед профспілками у зв’язку із прийняттям низки законів України та постанов Кабінету Міністрів України, що звужують права працюючої людини та ситуацію з проектом Трудового кодексу України.

Крім того Катерина Кучугурна розповіла про дії Центрального комітету Профспілки по захисту прав державних службовців, пов’язаних із зменшенням граничної чисельності райдержадміністрацій та у зв’язку із прийняттям змін до законодавства з питань проходження державної служби.

Заступник голови обкому Василь Олійник роз’яснив присутнім порядок дій виборних органів профспілки працівників державних установ по захисту трудових прав працівників під час заходів, пов’язаних із оптимізацією структури та штатної чисельності місцевих державних адміністрацій, зокрема, щодо визначення переважного права на залишенні на роботі, вжиття заходів щодо забезпечення роботодавцем зайнятості працівників, які вивільняються у зв’язку із запланованими скороченнями, а також про особливості застосування законодавства з питань проходження державної служби щодо істотних змін державної служби та порядку припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення.

Також, Василь Олійник розповів про основні положення змін до нормативно-правових актів України з питань проходження державної служби та антикорупційного законодавства.

Учасники семінару мали нагоду поставити питання та отримати на них відповіді стосовно різних аспектів застосування Законів України «Про державну службу», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», а також трудового законодавства в рамках проведення оптимізації структури та чисельності працівників районних державних адміністрацій.

Варто наголосити, що Профспілка працівників державних установ України відстояла захист членів профспілки у перемовинах із Урядом та постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2019 № 926 скасовано постанову КМУ від 19 червня 2019 р. № 746, а відтак, процедура повідомлення профспілки та попередження працівників починається із самого початку, що дасть можливість забезпечити законні права та інтереси працівників райдержадміністрацій та членів профспілки.