RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Семінар профактиву м. Чекраси

Семінар профактиву м. Чекраси

Дата публікації: 16/02/2015 06:37

12 лютого відбувся семінар голів первинних організацій міста Черкаси. Відкрила роботу семінару голова обласної організації профспілки працівників державних установ Кучугурна К.Л.  В своєму виступі вона проінформувала профспілковий актив про роботу обкому профспілки за період після останнього пленуму обкому (18 грудня 2014 р.), Центрального комітету профспілки працівників державних установ України, Федерації профспілок України направлену на виконання Кабінетом міністрів України вимог учасників акції протесту 23 грудня 2014 року, зокрема ознайомила з документами, що розглядалися на засіданні Президії ФПУ 5 лютого 2015 року. Проаналізувала негативні наслідки для більшості членів профспілки від урядового «реформування» системи соціального страхування. Акцентувала увагу профспілкового активу міста на якісну підготовку до звітно-виборних зборів, як важливого етапу в діяльності кожної первинної організації по підведенню підсумків роботи за останні п`ять років та визначення напрямків діяльності на майбутнє як первинними організаціями, так і профспілкою в цілому.  Предметом особливої уваги повинні стати питання організаційного та фінансового зміцнення профспілки, мотиваційні аспекти перебування в Профспілці, забезпечення виборів ініціативних лідерів профспілкових організацій, здатних захищати соціальні права та інтереси спілчан.

З інформацією та рекомендаціями щодо дій населення при виникненні надзвичайних ситуацій перед учасниками семінару виступив викладач навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області П.П.Кошовий.

Основним підсумкам роботи виборних органів первинних організацій міста Черкаси з мотивації профспілкового членства в 2014 році та порядку підготовки і проведення звітно-виборних зборів в первинних організаціях було присвячено виступ завідуючого відділом з питань організаційної роботи і соціального захисту обкому профспілки Березюка Ю.В.

Про підсумки виконання бюджету обласної організації профспілки за 2014 рік, порядок оподаткування профспілкових виплат інформувала учасників семінару  головний бухгалтер обкому профспілки Свергунова І.С.

Учасники семінару взяли участь в анкетному опитуванні щодо дій   по захисту прав членів профспілок.