RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Семінари – навчання профактиву Черкаської області

Семінари – навчання профактиву Черкаської області

Дата публікації: 27/04/2016 08:48

DSC00215Семінари – навчання профактиву Черкаської області

         Відповідно до плану роботи обкому профспілки в період з 7 по 22 квітня проведені семінари-навчання з профспілковим активом міста Черкаси, Лисянського, Маньківського, Монастирищенського, Христинівського, Уманського районів та міста Умань.

Перед учасниками семінарів виступили голова обласної організації профспілки працівників державних установ Катерина Кучугурна, заступник начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Василь Олійник, головний бухгалтер обкому профспілки Ірина  Свергунова, завідуючий відділом обкому профспілки Юрій Березюк.

В семінарах приймали участь керівники районних державних адміністрацій, районних рад, спеціалісти кадрових служб державних установ, депутати місцевих рад, голови та секретарі сільських рад, профактив міст та районів – всього біля 300 осіб.

Голова обкому профспілки К.Л. Кучугурна ознайомила учасників семінарів з матеріалами VII  з`їзду Федерації профспілок України, окреслила завдання первинних та територіальних організацій по виконанню завдань VII Профспілки працівників державних установ та VII  з`їзду Федерації профспілок України. Проінформувала про роботу Федерації профспілок України, ЦК та обкому профспілки по захисту прав та інтересів членів профспілки, Акцентувала увагу присутніх на необхідності вдосконалення роботи по веденню соціального діалогу з роботодавцями, ролі колективних договорів в житті трудових колективів, особливо в період реформування місцевих органів влади. Наголосила на важливості своєчасного та об’єктивного інформування членів профспілки про діяльність виборних органів всіх рівнів з використанням місцевих засобів масової інформації та сучасні інтернет ресурси.

Василь Олійник розповів про особливості впровадження Закону України «Про державну службу», спільну роботу Національного агентства України з питань державної служби та ЦК профспілки працівників державних установ над змінами в оплаті праці державних службовців, особливості застосування антикорупційного законодавства України до державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, надав відповіді на чисельні запитання присутніх на семінарах.

Головний бухгалтер обкому профспілки Ірина Свергунова ознайомила профспілковий актив з  особливостями ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях у зв’язку з введенням нового Податкового кодексу України.

Про роботу виборних органів первинних організацій по  укладенню та контролю за виконанням колективних договорів, підсумки виконання колективних договорів за 2015 рік та укладання нових на 2016 рік,  вдосконалення організаційної роботи йшлося у виступі завідуючого відділом обкому профспілки Юрія Березюка.