RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Селекторна нарада профактиву обласної організації

Селекторна нарада профактиву обласної організації

Дата публікації: 27/02/2015 09:17

26 лютого Черкаським обкомом профспілки проведено селекторну нараду з головами міських, районних та первинних організацій області. Голова обкому профспілки Кучугурна К.Л. проінформувала профспілковий актив про діяльність обкому профспілки за останні три місяці. Проаналізувала зміни, які відбулися в складі обласної організації профспілки за 2014 рік, відповідно до поданих статистичних звітів, висвітлила резерви в діяльності територіальних і первинних організацій по залученню працівників до членства в профспілці. Учасники наради були ознайомлені з результатами фінансової діяльності в 2014 році, як обкому профспілки, так і обласної організації в цілому. Велика увага була приділена проведенню звітів і виборів в первинних і територіальних організаціях Профспілки, забезпеченню якісної підготовки до проведення міських і районних конференцій.

Профспілковий актив був поінформований про роботу та постанови останнього засідання президії Федерації профспілок України, про діяльність ЦК Профспілки по соціально-економічному захисту членів профспілки.

Учасники селекторної наради ознайомлені з результатами опитування про подальші дії щодо захисту прав членів профспілок.

В опитуванні, проведеному обласною організацією профспілки працівників державних установ, взяло участь майже 2% членів профспілки. Серед них робітники склали 7%, представники управлінського персоналу, фахівці, менеджери – 16%; державних службовців – 71%.

Проведене опитування свідчить, що майже всі респонденти підтримують вимоги профспілок щодо недопущення знецінення заробітних плат, зростання безробіття, скасування безоплатної освіти та медицини, підвищення цін і тарифів, анулювання для молоді стипендій та гарантії робочого місця, скасування санаторно-курортного лікування працівників та оздоровлення дітей, підвищення податкового тиску на громадян з низькими та середніми доходами.

Щодо питання «Які дії профспілка має вживати для відстоювання прав та інтересів спілчан?», то 69% із опитаних проголосували за проведення колективних переговорів, консультацій, зустрічей; 16% – за проведення масових акцій протесту; 9% – за ініціювання проведення страйків; 5% – пропонують вимагати відставки Уряду; 1% – мають інші варіанти, як то звернення до суду тощо.

У разі ігнорування переговорних процесів усі спілчани готові активно діяти на захист своїх прав. З них 45% готові брати участь в акціях протесту, мітингах, пікетах; 23% – у страйку; 32% – пропонують свої варіанти.