RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Розпочато новий навчальний рік профспілкових активістів

Розпочато новий навчальний рік профспілкових активістів

Дата публікації: 12/02/2018 08:35

Так, зокрема, 8 лютого в сесійній залі Жашківської районної ради проведено семінар – навчання із головами профкомів, профорганізаторами первинних організацій профспілки працівників державних установ, посадовими особами місцевого самоврядування Жашківського району.

Провів семінар заступник голови Черкаського обкому профспілки працівників державних установ Василь Олійник.

В рамках заходу Василь Олійник розповів присутнім про діяльність виборних органів та організацій профспілки по соціально-економічному захисту спілчан, про роль та місце профспілки під час укладання та контролю за виконанням умов колективного договору, а також про переваги членства в Професійній спілці працівників державних установ України.

Крім того, Василь Васильович,  роз’яснив  основні положення Закону України «Про запобігання корупції», зокрема щодо обмежень, пов’язаних із діяльністю осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  порядку запобігання виникненню та врегулювання конфлікту інтересів.

Зустріч проходила у змістовній та конструктивній формі. Присутні також маги нагоду ознайомитися із положеннями проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», першочерговими кроками органів місцевого самоврядування після набрання чинності Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», діями керівництва органів місцевого самоврядування та первинних профспілкових організацій щодо попередження працівників про можливе вивільнення працівників, про істотні зміни умов праці, порядком переведення працівників та призначення на посади до новоутворених об’єднаних територіальних громад, а також порядком здійснення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства.

По завершенню навчання його учасники мали змогу отримати відповіді на свої численні питання. Особливо багато питань виникало стосовно порядку заповнення та подання декларацій, які особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, необхідно подати до 1 квітня поточного року.