RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Робоча поїздка профспілкового активу області до м. Києва

Робоча поїздка профспілкового активу області до м. Києва

Дата публікації: 17/10/2019 10:28

11-13 жовтня на базі Центру профспілкових знань «Basis» Профспілки працівників державних установ України проходиd семінар-навчання для профспілкового активу Черкаської обласної організації Профспілки. Організатори навчання – Черкаських обласний комітет та Центральний комітет Профспілки працівників державних установ України. Протягом цих днів слухачі прослухали навчальні модулі з питань соціального діалогу та колективно договірної роботи, правового захисту членів профспілки, інформаційної роботи та комунікації, особистісного розвитку. Навчання є надзвичайно важливим в умовах сучасної зміни законодавства, скорочень та реорганізації. Захист трудових прав кожного члена профспілки, дотримання всіх вимог законодавства, механізми впливу профспілки та дії щодо захисту спілчан – це найголовніше питання.

Учасників привітав Голова Профспілки Юрій Піжук, підкресливши необхідність подібних зустрічей, та важливість відстояти кожного члена Профспілки в непростих умовах сьогодення державної служби. Профспілка продовжує на засадах соціального діалогу в законному полі відстоювати права спілчан, вимагати від влади бути включеною у процеси обговорення нормативно-правових актів, що безпосередньою стосуються умов та оплати праці спілчан – державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Юрій Миколайович вручив Почесну грамоту Профспілки Олені Хоменко, голові Смілянського міського комітету Профспілки працівників державних установ України, начальнику відділу ведення Державного реєстру виборців Смілянської міської ради, за вагомий особистий внесок у розвиток профспілкового руху, активну діяльність щодо захисту прав членів профспілки та активну роботу по організації оздоровлення членів профспілки та їх дітей влітку 2019 року.

Учасників привітала голова Черкаського обласного комітету Профспілки Катерина Кучугурна, зазначивши важливість спільного навчання, обговорення питань для подальшої ефективної роботи.

Про роль соціального діалогу у ведені колективно-договірної роботи учасникам навчання розповіла завідувач відділу захисту соціально-економічних прав членів профспілки Валентина Гурневич, яка також поінформувала про роботу Профспілки, яка спрямована на захист прав та інтересів спілчан в умовах зміни законодавства про державну службу.

Керівник департаменту з питань бюджету та оплати праці апарату Федерації профспілок України Людмила Остапенко доповіла учасникам семінару про дії та позиції профспілок під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2020 рік, про боротьбу профспілок за покращення рівня життя людей праці, а також про перспективи, загрози та виклики для профспілок під час ухвалення Трудового кодексу України.

Заступник голови Профспілки Наталія Титаренко відповідала на запитання учасників щодо дій профспілки в умовах скорочення штатів районних державних адміністрацій. Наталія Валеріївна надала цінні поради та алгоритми дій голів первинних профспілкових організацій по захисту спілчан.

Про інформаційну роботу, сучасні медійні інструменти, висвітлення профспілкової роботи в соціальних ресурсах розповіла провідний експерт відділу навчання, інформаційного забезпечення та міжнародного співробітництва Оксаною Гузь.

Окрім навчання учасники семінару відвідали музеї та визначні місця столиці України, зокрема, музей «Революції Гідності», Софіївський собор, здійснили пішохідну екскурсію по маршруту: Михайлівський Золотоверхий собор – Андріївська церква – пам’ятник Володимиру Великому – Скляний міст, а також відвідали «найбільшу пам’ятку марнотратства режиму Януковича» – Межигір’я.

Учасники робочої поїздки висловлюють вдячність Юрію Піжуку та працівникам апарату ЦК Профспілки за змістовний семінар, а також голові обласної організації Катерині Кучугурній за організацію заходу.