RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Підсумки Черкаської обласної Спартакіади 2014 року серед державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування

Підсумки Черкаської обласної Спартакіади 2014 року серед державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування

Дата публікації: 24/06/2014 08:28

Пропаганда здорового способу життя, залучення державних службовців до занять фізичною культурою та спортом, організація дозвілля та активного відпочинку, розвиток найбільш популярних видів спорту – це основні завдання та мета проведення спартакіади серед команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Змагання Спартакіади проводилися з таких видів спорту: футзал, волейбол, теніс настільний, шашки та шахи, легкоатлетичний крос.

Обласна Спартакіада цього року передбачала змагання в 4 зонах: зокрема у м. Умань, м. Корсунь-Шевченківський, м. Золотоноша, які проходили 31 травня поточного року. Участь у зональних змаганнях взяли 23 команди.

Змагання 4 зони передбачали виявлення кращих спортсменів серед команд обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, обласної ради, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Участь у 4 зоні взяли 10 команд державних службовців.

7 червня проведено фінальні змагання Черкаської обласної Спартакіади 2014 року серед команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Відповідно до положення про обласну Спартакіаду, до фінальних змагань допущені команди з футзалу та волейболу, які зайняли перше та друге місця із зазначених видів спорту у зональних змаганнях та учасники зональних змагань з шахів, шашок, настільного тенісу, легкоатлетичного кросу, які посіли перше та друге місця із зазначених видів спорту, окремо серед чоловіків та жінок в кожній з чотирьох зон.

У ході фінальних змагань визначені найспортивніші державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування Черкащини.

Головна мета фінальних змагань – сформувати збірну команду державних службовців Черкаської області для гідного представлення регіону Тараса та Богдана на Всеукраїнському етапі.

Найбільшим здобутком області була переконлива перемога команди Черкащини у 2010 році в місті Алушта. Тоді, завдяки другому місцю з футзалу, третьому – з волейболу, третьому у шашках серед жінок та іншим вдалим виступам наших спортсменів, команда державних службовців Черкащини посіла перше місце у загальнокомандному заліку фінальних змагань Всеукраїнської Спартакіади.

Варто відзначити Гоменюк Аллу – працівницю Департаменту соціального захисту населення ОДА, яка постійно входить до призерів на Всеукраїнській спартакіаді. Так, у 2012 році вона посіла друге місце, а минулого 2013 року стала чемпіоном серед жінок – державних службовців України з шашок. У фінальних змаганнях 2014 року вона теж вийшла переможцем із цього виду спорту.

У командному заліку змагань обласної Спартакіади цього року І місце зайняла команда м. Черкаси, ІІ місце – Чорнобаївського району, ІІІ місце – Катеринопільського району.

Обласний комітет профспілки прийняв участь у фінансуванні витрат Спартакіади та забезпечив придбання медалей та грамот для переможців в індивідуальних видах змагань.

Тож сподіваємося, що цього року за результатами обласної Спартакіади ми зможемо сформувати гідну команду Черкащини, яка зможе вдруге вибороти перше місце на всеукраїнському рівні.