RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Профспілка проти дискримінації державних службовців

Профспілка проти дискримінації державних службовців

Дата публікації: 20/02/2015 07:09

Профспілка проти дискримінації державних службовців

Звернення до Кабінету Міністрів України.

До ЦК профспілки надходять численні звернення державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування (далі – держслужбовці) щодо утримання з їх мізерної заробітної плати майже подвійної ставки єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ).
Починаючи з 1997 року, відрахування до Пенсійного фонду України з заробітної плати працюючих складали 2%, а з заробітної плати держслужбовців – 5%. Підвищений розмір відрахування пояснювався спеціальною пенсією держслужбовців у розмірі 90% від заробітної плати.
У 2011 році в Україні був введений ЄСВ – 3,6%, для держслужбовців – 6,1%.
Проте, розрахунковий розмір пенсії держслужбовців з 01.10.2011 року зменшувався і на сьогоднішній день становить 60%, що відповідає розрахунку пенсії на загальних підставах, а ЄСВ продовжує утримуватися, як із розміру 90% від зарплати держслужбовця.
Такий підхід до утримання ЄСВ із заробітної плати держслужбовців (яка становить 50% від середньої зарплати по Україні) є дискримінаційним і звужує зміст та обсяг існуючих прав громадянина, що є порушенням ст. 22 Конституції України.
Зважаючи на наведене, просимо дати доручення щодо вжиття відповідних заходів стосовно внесення змін до чинного законодавства, проведення перерахунку або взаємозаліку ЄСВ із зарплати держслужбовців, тобто повернення їм зайво утриманих коштів ЄСВ з їх заробітної плати.

02.02.2015 р.