RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Робота щодо встановлення посадових окладів державних службовців на рівні, передбаченому Законом, триває

Робота щодо встановлення посадових окладів державних службовців на рівні, передбаченому Законом, триває

Дата публікації: 15/11/2018 10:04

12 листопада, в рамках соціального діалогу, відбулася робоча нарада представників Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України та профспілок з питання щодо доопрацювання та підготовки проекту закону «Про Державний бюджет на 2019 рік» до другого читання. Від Профспілки у нараді взяли участь Голова Профспілки Юрій Піжук та завідувач відділу виконавчого апарату Валентина Гурневич.

В ході наради обговорювалися питання стосовно розміру мінімальної заробітної плати та розміру прожиткового мінімуму за розрахунками Мінфіну, Мінсоцполітики та вимогам профспілок на 2019 рік.

Голова Профспілки, у своєму виступі, в котре наголосив про недопущення збалансування держбюджету за рахунок державних службовців та про необхідність забезпечення виконання норми Закону України «Про державну службу» з 1 січня 2019 року щодо встановлення мінімального розміру посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, у розмірі не менше двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року.

Після обговорень розміру соціальних стандартів, розміру прожиткового мінімуму, як розрахункової одиниці для визначення мінімальних розмірів оплати праці працівників бюджетної сфери, учасники наради домовилися, що працівники Мінфіну обрахують додаткове навантаження на бюджет за новими показниками і після цього буде проведена ще одна нарада.