RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Приєднуймося до спільноти кращих державних службовців !

Приєднуймося до спільноти кращих державних службовців !

Дата публікації: 19/06/2018 13:26

Повсякденна праця на державній службі – складна і відповідальна. Від зусиль кожного управлінця та спеціаліста значною мірою залежить авторитет влади, чіткість і прозорість функціонування складного державного механізму, який повинен гнучко реагувати на запити суспільства, забезпечувати створення умов для досягнення високих стандартів життя громадян.

Так співпало, що у сторіччя утворення державної служби виповнюється десять років від тоді, як постановою Кабінету Міністрів України було започатковано проведення серед державних службовців щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець.

В чому ж суть проведення цього всеукраїнського заходу?

Перш за все, конкурс став надійним інструментом реалізації новітнього напряму системи підвищення кваліфікації державних службовців, стимулом до пошуку та підтримки високо кваліфікованих державних службовців України, залучення молоді до проходження державної служби, створення корпоративної культури у колективах державних службовців, позитивного іміджу державного службовця та державної служби.

Конкурс дає можливість державним службовцям проявити свої найкращі фахові і моральні якості, обмінятися думками, знаннями та досвідом.

Саме в рамках конкурсу є можливість державним службовцям всіх категорій висловити свої професійні ідеї, пропозиції, поділитися враженнями та емоціями, обговорити проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Учасники конкурсу можуть довести, що вони є фахівцями, які прийшли на службу державі за покликанням, вони відповідають високим сучасним вимогам і критеріям, є духовно багатими й високоосвіченими людьми, які віддано працюють на благо Українського народу.

Не зважаючи на те, що конкурс розглядається як важливий чинник адміністративної реформи, індикатор професійної активності державних службовців з точки зору розвитку людського потенціалу державного управління, з кожним роком бажаючих взяти участь в ньому помітно зменшується.

Так, наприклад, якщо у 2008 році, коли вперше проводився цей захід, учасників І туру серед державних службовців Черкаської обласної державної адміністрації було 15 осіб,  то у 2018 році їх налічується лише 8 осіб. В ІІ турі конкурсу у 2008 році брали участь в кожній із номінацій «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст» по 20 учасників, що значить – по 2 представники з кожного району, в той час як у 2017 році в обох категоріях разом взяли участь у ІІ турі лише 10 державних службовців.

В нинішньому році участь у І турі взяли  141 державний службовець, з них 133 – в районних державних адміністраціях, 8 – в Черкаській обласній державній адміністрації.

12 червня в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій проведено другий тур конкурсу, під час якого його учасники виконували завдання на перевірку знань із ділової етики та етикету, демонстрували власні знання з питань публічного управління та адміністрування в рамках усної співбесіди, а також виступали перед учасниками конкурсу та Оргкомітетом із публічними виступами.

За результатами ІІ туру конкурсу визначено його переможців, які будуть представляти Черкаську область на ІІІ Всеукраїнському турі, який традиційно проходить восени.

Так, зокрема, переможцями обласного туру конкурсу стали:

У номінації «Кращий керівник»:

Гуня Володимир Олександрович – начальник управління економіки Черкаської райдержадміністрації (серед представників районних державних адміністрацій);

Губенко Вадим Анатолійович – начальник відділу правового забезпечення апарату Черкаської облдержадміністрації (серед представників обласної державної адміністрації;

У номінації «Кращий спеціаліст»:

Селецька Катерина Юріївна – провідний спеціаліст з питань ведення державного реєстру виборців Драбівської райдержадміністрації (серед представників районних державних адміністрацій);

Кладко Юлія Олександрівна – головний спеціаліст сектору по роботі із зверненнями громадян апарату Черкаської облдержадміністрації (серед представників обласної державної адміністрації.

Традиційно Профспілка працівників державних установ виступає соціальним партнером державних органів у проведенні конкурсу «Кращий державний службовець» та встановлює власні номінації.

Так, зокрема, у номінації «Гордість профспілки» визначено переможцем Сіпко Марину Миколаївну, заступника начальника фінансового управління Драбівської районної державної адміністрації, а у номінації «Молодість профспілки» – Іваненка Сергія Олександровича, провідного спеціаліста відділу виробничо-фінансової звітності управління агропромислового розвитку Городищенської районної державної адміністрації.

Переможці конкурсу – члени профспілки, а також переможці у номінаціях, встановлених профспілкою, за рішенням президії Черкаського обкому профспілки працівників державних установ нагороджені Почесними грамотами обласної організації та відповідними грошовими виплатами.

Нагородження переможців та лауреатів І та ІІ туру конкурсу проходило у відповідних місцевих державних адміністраціях на передодні відзначення Дня державної служби.

Побажаємо переможцям ІІ туру конкурсу гідно представити Черкащину на Всеукраїнському етапі конкурсу та подальших перемог у житті.