RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Пленум обкому профспілки

Пленум обкому профспілки

Дата публікації: 15/06/2017 11:10

DSC00651

1 червня відбулось засідання ІІІ пленуму Черкаського обкому профспілки працівників державних установ. У засіданні прийняв участь голова  Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П.В.

За пропозицією президії обкому профспілки члени обкому одноголосно проголосували за обрання заступника начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях   Олійника Василя Васильовича заступником голови Черкаського обкому профспілки працівників державних установ. Пленум також заслухав інформацію мандатної комісії та визнав повноваження і затвердив (делегованих первинними і територіальними організаціями замість відкликаних) членами обкому профспілки: Корнієнко Олену Петрівну, голову профкому управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області;  Нємкову Ольгу Євгеніївну, голову Звенигородського райкому профспілки; Сороку Інну Володимирівну, профорганізатора Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області.

DSC00652

Учасники пленуму заслухали і обговорили доповіді голови Лисянського райкому профспілки Жмурка В.Г., члена Шполянського райкому профспілки Саванчук Т.О. та співдоповідь голови обкому профспілки Кучугурної К.Л.  «Про роботу виборних органів Лисянської та Шполянської районних організацій по виконанню програми дій Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ на 2016-2020 роки щодо соціально-економічного захисту членів профспілки».

У доповідях і виступах голів територіальних і первинних організацій профспілки зазначалося, що робота по виконанню Програми дій перебуває в центрі уваги виборних органів всіх рівнів. Протягом 2016 року обкомом профспілки та  виборними органами територіальних організацій проведено 41 семінар – навчання профспілкового активу, в яких взяли участь 1318 осіб. Подальший розвиток набуває ведення соціального діалогу, в 559 первинних організаціях із 600 укладено колективні договори, діють 18 угод між райкомами профспілки, райрадами, райдержадміністраціями. Відмічаючи, що питання оплати праці державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, фінансування заходів з охорони праці, соціально-економічного розвитку бюджетних установ та організацій фактично вирішуються Кабінетом Міністрів України, учасники пленуму підтримали ініціативу ЦК Профспілки щодо укладення Галузевої Угоди між Кабінетом Міністрів України та Професійною спілкою працівників державних установ України на 2017 – 2020 роки та схвалили текст проекту цієї Угоди. Виступаючі наголошували на необхідності активізації діяльності первинних організацій по відстоюванню трудових прав членів профспілки, особливо в період реформування державної служби та об’єднання  територіальних громад, вдосконалення навчання профспілкового активу, солідарності дій всіх профспілкових організацій.

Учасники Пленуму також розглянули та обговорили питання про виконання бюджету обласної організації профспілки за 2016 рік та затвердження профспілкового бюджету на 2017 рік і прийняли відповідну постанову.

Головою Федерації профспілок області Шевченком П.В. та головою обкому профспілки Кучугурною К.Л профспілковим активістам вручені профспілкові нагороди Федерації профспілок України, ЦК профспілки працівників державних установ України, Федерації профспілок Черкаської області та обкому профспілки. Також вручені Дипломи і грошові винагороди первинним організаціям Золотоніської районної державної адміністрації і Золотоніської районної ради, Дашуківської сільської ради Лисянського району, Уманської районної ради, комунального підприємства Уманське міське архітектурне бюро, ПРАТ «Черкасивторресурси»  – переможцям у своїх номінаціях обласного та  галузевого конкурсів на кращий колективний договір, що проводить ЦК Профспілки.

DSC00718   DSC00659 DSC00661 DSC00669 DSC00672