RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Обкомом розпочато новий навчальний рік

Обкомом розпочато новий навчальний рік

Дата публікації: 09/09/2021 07:29

Децентралізація є чи не найпріоритетнішим напрямком реформ в Україні останніх років. Проте, успішність та можливість проведення такої реформи напряму пов’язана із кадровим потенціалом об’єднаних територіальних громад. Саме наявність працівників, які зможуть забезпечити ефективне та якісне надання послуг громаді зможе забезпечити подальший розвиток та спроможність органів місцевого самоврядування.

Усвідомлюючи це, Черкаським обласним комітетом профспілки працівників державних установ ініційовано проведення виїзних семінарів на тему «Реалізація кадрової політики в органах місцевого самоврядування».

Так, 08 вересня поточного року обкомом профспілки спільно з Черкаським регіональним центром підвищення кваліфікації та Міжрегіональним управлінням НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях за підтримки Золотоніської районної ради проведено вказаних семінар для посадових осіб місцевого самоврядування Золотоніського району, участь у якому взяли представники 11 об’єднаних територіальних громад та районної ради.

Відкривали семінар голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, голова обкому профспілки Василь Олійник та голова міськрайонного комітету профспілки Сергій Стрижак, а реалізовували програму семінару Василь Олійник, голова обкому профспілки державних установ, Оксана Бусля, заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, Костянтин Шваля та Наталія Ігнатенко головний спеціаліст – юрисконсульт та головний спеціаліст Міжрегіонального управління НАДС в м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях відповідно.

В рамках семінару викладачами розкрито питання щодо загальних засад проходження служби в органах місцевого самоврядування, процедур вступу та просування по службі, рангів посадових осіб місцевого самоврядування, особливостей обчислення стажу, надання відпусток, атестації та щорічного оцінювання, дисциплінарної відповідальності, обмежень, пов’язаних із реалізацією функцій місцевого самоврядування, а також дій кадрових служб під час зміни структури органу місцевого самоврядування.

Також, учасники семінару отримали інформацію щодо процедур ведення соціального діалогу в органах місцевого самоврядування та ролі профспілки в процесах захисту прав їх працівників.

Слухачі мали можливість не тільки прослухати лекції щодо вказаних тематик, а й отримати вичерпні відповіді на питання, які у них виникали з будь-яких питань проходження служби в органах місцевого самоврядування.

В рамках заходу, відмічаючи позитивний досвід роботи та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України Василь Олійник вручив Почесні грамоти обласної організації профспілки працівників державних установ кращим профспілковим активістам району.

За результатами семінару 26 його учасників отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації за спеціальною короткотерміновою програмою та отримали 0,33 кредита ЄКТС, видані Черкаським регіональним центром підвищення кваліфікації.

До речі, як зауважили самі слухачі семінару, проведення офлайн семінару з елементами круглого столу є набагато ефективнішим та цікавішим методом комунікації та отримання інформації, який неможливо замінити онлайн-семінарами.

То ж, обком профспілки планує провести такі комунікативні заходи у всіх районах області.