RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Навчання профспілкового активу

Навчання профспілкового активу

Дата публікації: 10/11/2017 09:51

 

Працівники виконавчого апарату Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ продовжують навчання профспілкового активу області. Так, зокрема, 8 листопада поточного року навчальний семінар проведено у м. Звенигородка, 9 листопада – у м. Корсунь-Шевченківський.

Участь у заходах приймають голови профкомів та профорганізатори, сільські голови та секретарі сільських рад, працівники районних, сільських, селищних та міських рад, районних державних адміністрацій, інших державних органів відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Під час проведення навчань особливу увагу приділялося проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», зокрема щодо  нової класифікації посад службовців місцевого самоврядування, особливостей проведення конкурсів та просування по службі службовців місцевого самоврядування, нової класифікації рангів службовців місцевого самоврядування, надання їм відпусток, системи оплати праці, процедур притягнення до дисциплінарної відповідальності, припинення служби в органах місцевого самоврядування, а також особливостей проходження служби виборними посадовими особами місцевого самоврядування.

Також учасники семінару мали нагоду отримати знання щодо вимог трудового законодавства та законодавства з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування під час утворення об’єднаних територіальних громад та реорганізації органів місцевого самоврядування, в тому числі дій керівництва органів місцевого самоврядування та первинних організацій профспілки щодо забезпечення зайнятості працівників в умовах реорганізації органу місцевого самоврядування.

Крім того, в рамках семінарів висвітлювалася діяльність органів Профспілки працівників державних установ України по відстоюванню трудових та соціальних прав і інтересів членів профспілки на загальнодержавному, обласному та районному рівнях, роз’яснювалися процедури роботи по укладанню та виконання колективних договорів, організації фінансової діяльності первинних організацій профспілки.

З метою ознайомлення учасників семінару в м. Корсунь-Шевченківський із основами бюджетного процесу в органах місцевого самоврядування, обкомом залучено до проведення семінару також начальника відділу фінансів бюджетної сфери Департаменту фінансів Черкаської облдержадміністрації, голову ревізійної комісії обкому профспілки Євгенія Костюченка.