RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Навчання профспілкового активу міста Черкаси

Навчання профспілкового активу міста Черкаси

Дата публікації: 18/12/2017 10:49

 

15 грудня 2017 року працівниками апарату Черкаського обкому профспілки працівників державних установ проведено семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій міста Черкаси.

В рамках заходу голова обкому Катерина Кучугурна поінформувала присутніх про рішення, ухвалені на засіданні президії та Пленуму Центрального комітету Профспілки, які проходили 4-5 грудня поточного року, по соціально-економічному захисту прав працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, про першочергові та пріоритетні напрямки роботи, які стоять наразі перед вищими за рівнем виборними органами Профспілки, а також про основні здобутки, які вдалося досягти у 2017 році за допомогою активній позиції профспілкових органів.

На практичних аспектах правової роботи профспілкових органів сконцентрував увагу у своєму виступі заступник голови обкому Василь Олійник, який розповів дії профспілкових органів під час планування та надання працівникам відпусток, ролі та участі виборних органів профспілки у процесах оплати працівників, вирішенні індивідуальних трудових спорів, а також діях профспілкових органів під час застосування до працівників заходів дисциплінарного впливу.

Про порядок укладання, виконання, контролю та звітування про виконання умов колективного договору доповідав головний спеціаліст з питань організаційної роботи та соціального захисту Юрій Березюк. Він наголосив на необхідності початку роботи щодо підготовки проекту та укладанню нового колективного договору в тих організаціях, в яких закінчується термін дії колективного договору, про зміст колективного договору, про права та зобов’язання сторін. Крім того, Юрій Березюк доповів учасникам семінару про зміст організаційної роботи в первинних організаціях профспілки.

Співдоповідачем з питань колдоговірної роботи була голова первинної організації профспілки працівників державних установ управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Ганна Ніколаєнко, яка розповіла про особливості колдоговірної роботи в її установі, а також поділилася з учасниками семінару знаннями, отриманими під час двох семінарів, організованими Центральним комітетом Профспілки спільно із Шведською профспілкою ST, участь у яких вона брала у 2017 році.

Із практичними аспектами формування, витрачання та контролю за профспілковими бюджетами первинних організацій профспілки доповіла головний бухгалтер обкому Ірина Свергунова.

За багаторічну сумлінну працю в профспілці, активну роботу щодо соціально-економічного захисту членів профспілки, значний особистий внесок в діяльність обласної організації профспілки та з нагоди 65-річчя створення служби охорони голові профспілкового комітету управління поліції охорони в Черкаській області Біловій Аллі Василівні вручено Подяку голови Черкаської обласної організацції профспілки працівників державних установ.

 

Завершуючи семінар, Катерина Луківна привітала учасників семінару із наступаючими Новорічними та Різдвяними святами, побажала, щоб Новий 2018 рік приніс профспілчанам достаток, стабільність, впевненість у завтрашньому дні, а профспілкам – сили та єдності у процесах відстоюванні соціальних та трудових прав працівників галузі, висловила побажання, щоб якомога більше працівників в нашій державі усвідомили, що тільки профспілки можуть гарантувати та захищати їх права у діалозі із роботодавцями та державою.