RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Навчання профспілкового активу Кам’янського району

Навчання профспілкового активу Кам’янського району

Дата публікації: 24/11/2017 08:04

22 листопада працівники Черкаського обкому профспілки працівників державних установ  провели навчання профспілкового активу Кам’янського району Черкаської області.

Участь у семінарі, який проводили голова обкому Катерина Кучугурна, заступник голови обкому Василь Олійник та головний бухгалтер обкому Ірина Свергунова, брали профспілкові активісти та члени профспілки – працівники виконавчого апарату Кам’янської  районної ради, працівники Кам’янської міської ради, сільські голови та працівники сільських рад району.

В рамках семінару голова обкому Кучугурна К.Л. ознайомила учасників семінару з роботою виборних органів та організацій профспілки по соціально-економічному захисту спілчан, зокрема, із пріоритетами роботи як Центрального комітету Професійної спілки працівників державних установ України та Федерації профспілок України, так і обласного комітету Профспілки, доповіла про результати та перспективи ведення соціального діалогу, в тому числі щодо підготовки проекту нової Генеральної угоди, галузевих угод, а також тристоронніх угод на територіальному та регіональному рівнях.

Також, Катерина Луківна у своєму виступі не оминула увагою важливість роботи по укладанню колективних договорів та контролю за виконання його положень.

Олійник В.В. в своєму виступі проаналізував основні положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», антикорупційні обмеження, встановлені для проходження служби в органах місцевого самоврядування, розповів присутнім про соціально-економічний захист посадових осіб місцевого самоврядування. Крім того, наголошено на першочергових кроках та діях органів місцевого самоврядування, які здійснюються під час реорганізації органів місцевого самоврядування в рамках добровільного об’єднання територіальних громад.

Головний бухгалтер обкому Свергунова І.С. ознайомила профспілковий актив із змінами в Статуті Профспілки, що стосуються фінансової діяльності профспілкових організацій, з  особливостями ведення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях у зв’язку з внесенням змін до Податкового кодексу України.

Підсумовуючи результати навчання та надавши відповіді на численні запитання, Катерина Кучугурна наголосила, що тільки об’єднавшись під егідою профспілки працівники державних органів та органів місцевого самоврядування набувають реального захисту своїх трудових прав, а також отримують можливість впливати на процеси прийняття рішень стосовно процедур проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування на державному рівні, а відтак, закликала присутніх до єднання.

Після навчання працівники обкому провели робочу нараду із головою Кам’янської міської об’єднаної територіальної громади Володимиром Тіроном та головою Кам’янського райкому профспілки Юрієм Щербаком, під час проведення якої обговорено актуальні проблеми соціально-економічного захисту посадових осіб місцевого самоврядування, а також першочергові заходи, які мають на сьогодні вирішувати та відстоювати профспілки.