RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Засідання президії обкому профспілки

Засідання президії обкому профспілки

Дата публікації: 13/05/2017 06:12

 

11 травня за головування голови Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ К.Л. Кучугурної відбулося чергове засідання президії обкому профспілки. Членами президії розглянуто питання: про роботу виборних органів Маньківської та Монастирищенської   районних організацій профспілки по соціально-економічному захисту членів профспілки в умовах впровадження Закону України «Про державну службу», практику інформування членів профспілки та громадськості про діяльність профспілки; про скликання  ІІІ  пленуму обкому профспілки працівників державних установ; про стан колдоговірної роботи в організаціях області; про організацію та фінансування оздоровлення (відпочинку) дітей працівників галузі в дитячих оздоровчих закладах, членів профспілки і їх сімей влітку 2017 року; затверджено положення про відзнаки Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ та інші поточні питання.

Членами президії відмічено, що керівництво Маньківської та Монастирищенської райдержадміністрацій і райкоми профспілки зважено підійшли до впровадження нового законодавства про державну службу. З працівниками кадрових служб, профспілковим активом, державними службовцями проводились семінари, навчання, надавались індивідуальні консультації. До цієї роботи активно долучалися працівники Черкаського представництва міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби, обкому профспілки, члени громадських юридичних консультацій. Порушень трудового законодавства при вивільненні та зміні  умов праці не допущено. Незважаючи на недостатність місячних асигнувань на оплату праці в період з липня по жовтень 2016 року працівникам не скорочували режим робочого часу та не відправляли у відпустки без збереження заробітної плати, чим було збережено страховий стаж та забезпечено соціальний захист працюючих. З даного питання прийнята постанова президії обкому профспілки щодо вдосконалення роботи виборних органів територіальних і первинних організацій по соціально-економічному захисту державних службовців.

Розглянувши питання про організацію та фінансування оздоровлення (відпочинку) дітей працівників галузі в дитячих оздоровчих закладах, членів профспілки і їх сімей влітку 2017 року президія постановила за рахунок коштів профбюджету обкому профспілки для організацій – членів Фонду соціальної допомоги, при наявності залишку коштів цієї організації у Фонді, за клопотанням виборного органу профспілкової організації:

– відшкодовувати часткову вартість путівки в дитячий оздоровчий заклад на 500 грн для дітей працівників галузі, при наявності зворотнього талону путівки та документа, підтверджуючого сплату коштів за путівку;

– відшкодовувати часткову вартість путівки працюючим членам профспілки до 50%  при наявності зворотнього талону путівки та документа, підтверджуючого сплату коштів за путівку;

– надавати членам профспілки матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі до 300 грн.