RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Засідання президії обкому профспілки

Засідання президії обкому профспілки

Дата публікації: 22/03/2018 08:40

21 березня відбулося засідання президії Черкаського обкому профспілки працівникі державних установ.

В рамках заходу голова обкому Катерина Кучугурна доповіла членам президії про виконання профспілкового бюджету обласної організації профспілки за 2017 рік, а також презентувала бюджет на 2018 рік.

За результатами обговорення даного питання членами президії затверджено фінансовий звіт про виконання профспілкового бюджету за 2017 рік та бюджет обласної організації профспілки працівників державних установ на 2018 рік, а також ухвалено рішення щодо встановлення квот на грошові виплати до Почесних грамот Черкаської обласної організації профспілки працівників держустанов із розрахунку одна виплата на 10 членів профспілки, а також переглянуто розміри грошових допомог та виплат із профбюджету обкому профспілки.

Заступник голови обкому Василь Олійник доповів про стан правозахисної роботи в обласній організації профспілки, за результатами чого членами профспілки ухвалено постанову, якою дано низку доручень як райкомам та міськкомам профспілки, так і виконавчому апарату обкому профспілки щодо посилення правового захисту членів профспілки, в тому числі щодо здійснення постійного громадського контролю за дотриманням трудового законодавства, а особливо, під час реорганізацій органів місцевого самоврядування, які утворюють об’єднані територіальні громади, актуалізації складів громадських юридичних консультацій, систематичного проведення навчання профспілкового активу, в тому числі, обов’язкового навчання представників всіх первинних профспілкових організацій органів місцевого самоврядування після ухвалення Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція).

Головний спеціаліст з питань організаційної роботи та соціального захисту Юрій Березок доповів про зведений статистичний звіт обласної організації, а також про роботу із зверненнями громадян у виконавчому апараті обкому профспілки.

Голова ревізійної комісії обласної організації профспілки Євгеній Костюченко доповів про результати ревізії фінансово-господарської діяльності і організаційної роботи Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ за 2017 рік.

Також, члени президії затвердили штатний розклад апарату обкому профспілки на 2018 рік, зняли з профспілкового обслуговування деякі первинні профспілкові організації м. Черкаси, а також ухвалили низку рішень щодо нагородження профспілкових активістів.

У зв’язку із неявкою на засідання голови Городищенського райкому профспілки Галич О.О. та систематичним не допуском працівників апарату обкому профспілки до документів діяльності райкому, розгляд питання щодо роботи Городищенського райкому профспілки по організаційному зміцненню первинних організацій, мотивації профспілкового членства, формуванню та використанню коштів профспілкового бюджету довелося знову відкласти.