RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Засідання президії обкому профспілки

Засідання президії обкому профспілки

Дата публікації: 13/09/2017 06:58

12 вересня під головуванням голови обкому Катерини Кучугурної відбулося чергове засідання президії Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ, під час якого розглянуто питання щодо роботи Чорнобаївського райкому профспілки, заслухано стан правозахисної роботи обласної організації профспілки за І півріччя 2017 року, підсумки організації оздоровлення та відпочинку членів профспілки та їх дітей влітку 2017 року, затверджено Положення про Фонд соціальної допомоги обласної організації профспілки, розподіл функціональних обов’язків та посадових інструкцій працівників апарату обкому профспілки, внесено зміни до плану роботи обкому профспілки на 2017 рік, визначено із участю обласної команди профспілки працівників державних установ у спартакіаді Федерації профспілок Черкаської області серед обласних галузевих профспілкових об’єднань тощо.

Так, зокрема, членами президії відзначено позитивну роботу Чорнобаївського райкому по організаційному зміцненню первинних організацій, мотивації профспілкового членства, формуванню та використанню профспілкового бюджету, а також надано конкретні практичні рекомендації щодо її удосконалення.

Розглядаючи стан правозахисної роботи обкому, членами президії наголошено на недостатній роботі в первинних організаціях профспілки щодо здійснення громадського контролю за дотриманням роботодавцем умов роботи та оплати праці, а також на необхідності постійного навчання профспілкового активу щодо трудових прав і гарантій працівників та порядку їх захисту. З метою удосконалення вказаного напрямку діяльності прийнято рішення до кінця поточного року провести навчання в обласному центрі громадських інспекторів праці міськкомів та райкомів, а також продовжити роботу щодо проведення виїзних семінарів для членів профспілки.

Доповідаючи про підсумки організації оздоровлення та відпочинку членів профспілки та їх дітей влітку 2017 року, голова обкому Кучугурна К. Л. доповіла, що третій рік поспіль обком заключає договір про співробітництво щодо відпочинку та оздоровлення членів профспілки та їх сімей з табором «Дружба» в м. Одеса. Крім того, Монастирищенський, Смілянський, Городищенський райкоми займались комплектацією груп для сімейного відпочинку на морі в с. Лугове  Миколаївської області.

Завдяки роботі за участю профспілкових організацій Черкаської області  влітку цього року відпочили на морі 490 членів профспілки та члени їх сімей, в т.ч. 159 дітей.

Так, зокрема, відповідно до постанови президії обкому, для членів Фонду соціальної допомоги, при наявності залишку коштів цієї організації у Фонді, за клопотанням виборного органу профспілкової організації відшкодовувалася часткова вартість путівки працюючим членам профспілки до 50% вартості путівки, а також надавалася членам профспілки матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі до 300 грн.

Також здешевлювали путівки для профактиву за рахунок профбюджету в Смілянському міськкомі, Монастирищенському, Драбівському, Городищенському, Смілянському райкомах, профкомі ДУ «ТМО МВС України у Черкаській області». Всього на оздоровлення членів профспілки в цьому році з обласного профбюджету витрачено майже 45 тис. грн, з них з бюджету обкому – 27,6 тис. грн.

Важлива увага обкому приділялася оздоровленню та відпочинку дітей. Зокрема, влітку цього року діти працівників галузі відпочили в таборах: «Дивокрай» Маньківський р-н, «Сосонка» Чорнобаївський р-н, «Дніпровець» Черкаський р-н, «Україна», «Придніпровський» Золотоніський р-н, «Мрія», «Дахнівська Січ» м. Черкаси, а також в таборах Івано-Франківської та Херсонської областей. Всього оздоровилась 21 дитина, з них 14 днів – 6 , 18 днів – 2, 21 день – 13 дітей.

За рахунок коштів профбюджету обком здешевлював кожну путівку для дітей працівників галузі на 500-1000 грн. Здешевлення надавалось на підставі виписки з протоколу відповідного виборного органу та документів, які підтверджують перебування дитини в таборі.

Членами президії прийнято також рішення щодо участі обласної команди профспілки працівників державних установ у спартакіаді Федерації профспілок Черкаської області серед обласних галузевих профспілкових об’єднань. Вказана спартакіада пройде 07 жовтня поточного року на центральному стадіоні обласного центру.

Змагання традиційно будуть проходити із шахів, шашок, настільного тенісу, волейболу, футзалу та дартсу.

Наразі, триває формування команди, яка буде представляти обласну галузеву профспілку. Нагадаємо, що у минулому році наша команда виборола перше місце у командному заліку своєї групи.

Крім того, членами президії прийнято рішення щодо ініціювання нагородження відзнаками Центрального комітету та Федерації профспілок України перед відповідними організаціями осіб, які своєю щоденною наполегливою роботою здійснюють соціально-економічний захист спілчан, а також про нагородження відзнаками обкому профспілковий актив області.