RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » В Жашківському районі проведено семінар-навчання профспілкового активу за участі депутатів районної ради, сільських голів та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

В Жашківському районі проведено семінар-навчання профспілкового активу за участі депутатів районної ради, сільських голів та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Дата публікації: 01/04/2016 06:00

В Жашківському районі проведено семінар-навчання профспілкового активу за участі депутатів районної ради, сільських голів та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

30 березня в м. Жашків відбувся семінар профспілкового активу районної організації профспілки працівників державних установ. В роботі семінару взяли участь голова районної ради Максим Салій, голова райдержадміністрації Сергій Бойко,  заступник начальника міжрегіонального

управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Василь Олійник, депутати районної ради, сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Голова Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ Катерина Кучугурна поінформувала присутніх про VII  з`їзд Федерації профспілок України та прийняті делегатами з`їзду постанови та резолюції, окреслила завдання первинних та територіальної організації по виконанню завдань VII Профспілки працівників державних установ та VII  з`їзду Федерації профспілок України. Розповіла про роботу Профспілки по відпрацюванню законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», ведення діалогу з Урядом щодо підвищення заробітних плат державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Ознайомила присутніх з роботою Федерації профспілок України і ЦК Профспілки працівників держустанов над проектом Генеральної угоди і проблемами по її прийнятті. Акцентувала увагу присутніх над необхідністю вдосконалення соціального діалогу в трудових колективах і на рівні району, ролі колективних договорів і угод по соціально-економічному захисту працюючих. Окреслила завдання виборних органів районної та первинних організацій по збереженню профспілкового членства в період проведення реформ.

Про хід реформування інституту державної служби та особливості застосування антикорупційного законодавства України розповів заступник начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Василь Олійник. Надав відповіді на чисельні запитання присутніх щодо практичного застосування антикорупційного законодавства, подання декларацій державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, депутатами.

Голова Жашківської райдержадміністрації Сергій Бойко наголосив на актуальності питань внесених на розгляд семінару і важливості проведеного спільно з профспілками заходу.