RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Відбулося чергове 22 засідання президії Черкаського обкому профсаілки

Відбулося чергове 22 засідання президії Черкаського обкому профсаілки

Дата публікації: 10/10/2014 09:49

18 вересня під головуванням голови обкому профспілки відбулося чергове 22 засідання президії обкому профспілки. На засіданні розглянуто питання: про виконання постанови пленуму обкому профспілки № Пл-3-2 від 05.06.2012 року із забезпечення громадського контролю за додержанням трудового законодавства в  організаціях профспілки працівників державних установ міста Умані та Уманського району, про формування та використання бюджету в організаціях Кам`янського району, про звіти і вибори в Черкаській обласній організації профспілки працівників державних установу 2015 році, про проведення 5 пленуму обкому профспілки, про підсумки організації оздоровлення дітей та відпочинку членів профспілки влітку 2014 року, про звернення Черкаського обкому профспілки працівників держустанов до членів профспілки працівників державних установ та громадського обслуговування Російської Федерації, про звернення профспілкового комітету Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щодо порушення прав профспілок при ліквідації територіального центру та інші поточні питання.

Президією було відзначено, що Уманським міськкомом та Уманським райкомом профспілки приділяється належна увага питанням забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства в трудових колективах.Як правило, функції громадських інспекторів праці в первинних організаціях покладено на голів профкомів та профорганізаторів. При міськкомі і райкомі профспілки діють громадські юридичні консультації для надання допомоги з правових питань первинним організаціям і членам профспілки. За два останні роки членами юридичної консультації при Уманському міськкомі профспілки надано 17 консультацій, при Уманському райкомі профспілки – 127. За останні три роки до міськкому і райкому профспілки звернень від членів профспілки про порушення їх трудових прав не надходило.

На засіданні підведено підсумки літнього оздоровлення. Всього за участю профспілкових організацій Черкаської області  влітку цього року відпочили на морі 841 член профспілки з членами сімей, в т.ч. 236  дітей. Всього на оздоровлення членів профспілки в цьому році з обласного профбюджету витрачено 35,2 тис. грн.., з них з бюджету обкому – 17,2 тис. грн. В дитячих закладах оздоровлення  по путівках, придбаних з частковою оплатою за рахунок коштів Фонду соціального страхування та за повну вартість за кошти профспілки та батьків,   оздоровлено 332 дитини. Середня вартість путівки в дитячі заклади оздоровлення складала 2239 грн.

Розглянувши звернення профспілкового комітету Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щодо порушення прав профспілок при ліквідації територіального центру, заслухавши директора терцентру Чепурного В.М., голову профкому Воронкіну Н.В., та взявши до уваги інформацію голови Черкаського райкому профспілки працівників державних установ Степанюка С.О. президія відмітила, що при прийнятті рішення Черкаською райдержадміністрацією «Про ліквідацію Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» були порушені права працівників та гарантії діяльності профспілок визначені статтею 49-4 Кодексу законів про працю України, ст.22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Постанову президії з цього питання направлено голові Черкаської районної державної адміністрації Омаргалієву К.С. Президією рекомендовано профспілковому комітету Черкаського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) звернутись до суду щодо відновлення порушених прав працівників та гарантій діяльності профспілок.