RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Відбулось чергове засідання президії Черкаського обкому профспілки

Відбулось чергове засідання президії Черкаського обкому профспілки

Дата публікації: 29/05/2014 08:22

29 травня відбулося засідання президії Черкаського обкому профспілки працівників державних установ під керівництвом голови обкому Кучугурної К.Л. та за участі голови ревізійної комісії обласної організації профспілки Боровик Л.О. На засіданні розглянуто питання: про практику організації навчання профактиву Смілянського міськкому та Золотоніського міськрайкому профспілки, про підсумки виконання колективних договорів і угод за 2013 рік у колективах державних установ області і укладення нових на 2014 рік, про звіт про навчання профспілкових працівників і профактивістів у 2013/2014 навчальному році у Черкаській обласній організації профспілки працівників державних установ, про організацію та фінансування оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах та членів профспілки і їх сімей влітку 2014 року, про проведення 19-20 червня 2014 року дводенного семінару голів, скарбників територіальних організацій та голів профкомів і профорганізаторів первинних організацій м. Черкаси, прийнято Звернення президії Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ щодо підтримки Благодійного Фонду «Відродження Будинку профспілок», на профспілкове обслуговування прийнята первинна організація  комунального підприємства «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», розглянуто інші поточні питання.   

            Про роботу Смілянського міськкому профспілки по організації навчання профспілкового активу доповіла голова міськкому Каменецька О.Х. Про роботу Золотоніського міськрайкому профспілки проінформував завідуючий відділом обкому профспілки Березюк Ю.В. Президія схвалила роботу цих територіальних органів профспілки по організації навчання профактиву і постановила інформацію з цього питання опублікувати в газеті «Профспілковий вісник». Голова Смілянського міськкому профспілки Каменецька О.Х. та голова Золотоніського міськрайкому профспілки Стрижак С.О. постановою президії нагороджені Почесними грамотами обласної організації профспілки. 

            Президія відмітила позитивну роботу виборних органів територіальних і первинних організацій по удосконаленню ведення соціального діалогу, укладенню колективних договорів. Станом на 1 квітня 2014 року в  первинних організаціях діють 640 колективних договорів, або 99,4% від кількості первинних організацій, а також в 80 колективах сільських рад, відділі у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської РДА і Черкаському районному центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, де створені профгрупи тобто колдоговори укладено фактично в 722 трудових колективах галузі. Всі колективні договори згідно чинного законодавства зареєстровані у відповідних державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Всього колдоговорами  охоплено 10555 чол., або 93,5% від загальної кількості працюючих.

На територіальному рівні діють 18 угод між райкомами профспілки, райрадами, райдержадміністраціями. В Смілянській, Уманській міських та Кам`янській, Канівській і Черкаській районних організаціях користуються угодами координаційних рад комітетів профспілок, роботодавців, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Члени президії зробили свій внесок до Благодійного Фонду «Відродження Будинку профспілок» по 200 грн. кожний.