RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Делегація ФПУ працювала на Черкащині

Делегація ФПУ працювала на Черкащині

Дата публікації: 23/04/2024 08:40

В рамках Днів Федерації професійних спілок України в Черкаській області 18 квітня 2024 року відбувся семінар «Організація роботи профспілок в умовах воєнного стану в Україні».

Захід відбувся за участі голови Федерації профспілок України Григорія Осового, заступника голови Євгенія Драп’ятого, керівниці департаменту профспілкового руху Лариси Ровчак, фахівців департаментів апарату ФПУ (програма семінару додається).

У семінарі, який проходив у конференц-залі готелю «Дніпро», також взяли участь голови обкомів галузевих профспілок та голови первинних профорганізацій області. Від Черкаської обласної профспілки працівників державних установ у заході взяли участь голова ППО Черкаського міськвиконкому Лілія Маліщук, голова ППО Департаменту фінансів ЧОДА Наталія Желдубовська та головний бухгалтер обкому профспілки Ірина Свергунова.

Також були запрошені соціальні партнери профспілок з Управління Держпраці, Центру зайнятості та Служби посередництва та примирення.

Під час семінару розглянули питання щодо діяльності ФПУ в умовах війни, стану трудового законодавства, практичних аспектів психологічної підтримки працівників, особливостей організації роботи профспілок в умовах воєнного стану, запровадження та застосування мобільного застосунку «Профспілка цифрова».

Із вступним словом виступив голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко.

Під час заходу голова Федерації профспілок України Григорій Осовий детально розповів про діяльність профспілок у період повномасштабного вторгнення російської армії, прийом вимушено переміщених осіб в закладах профспілок, організацію їх харчування, реабілітацію українських військових у профспілкових санаторіях, гуманітарну та фінансову допомогу постраждалим членам профспілок внаслідок руйнувань житла, інфраструктури.

Очільники ФПУ поінформували про міжнародну діяльність організації у протистоянні російській пропаганді, залученні міжнародної фінансової допомоги Україні.

Окремо зупинилися на питаннях сфери регулювання трудових відносин у період воєнного стану профспілки, зокрема профспілки зуміли зупинити просування антитрудового Закону про працю, розпочата робота над проектом Трудового кодексу та Соціального кодексу, проведена експертиза понад 1300 нормативно – правових актів.

Про роботу депутатського корпусу Черкаської обласної ради щодо підвищення правового захисту працівників, реалізації обласних програм соціально – економічного розвитку, про волонтерський рух учасникам семінару розповів перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Представники ФПУ відповіли на запитання учасників семінару.