RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » «Дія» пропонує нову послугу для держслужбовців, які подають щорічні електронні декларації

«Дія» пропонує нову послугу для держслужбовців, які подають щорічні електронні декларації

Дата публікації: 17/03/2024 07:48

Як оновити додаток "Дія": покрокова інструкція - МЕТА

У «Дії» з’явилась нова послуга для чиновників, які щороку подають електронні декларації. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Запустили нову послугу в “Дії” для чиновників, які щороку подають електронні декларації. Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сім’ї. Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер – кілька кліків у “Дії”. Декларант із порталу НАЗК кине члену сім’ї в “Дію” запит. Після підтвердження членом сімʼї в “Дії” НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації», – зазначив Михайло Федоров.

Він також додав, що це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК.

“Електронне декларування — це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації — основа антикорупційної роботи влади”, – наголосив Михайло Федоров.