RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » НАДС спільно із Директоратом публічного врядування ОЕСР впроваджуватимуть доброчесність на державній службі

НАДС спільно із Директоратом публічного врядування ОЕСР впроваджуватимуть доброчесність на державній службі

Дата публікації: 16/03/2024 05:28

НАДС та Директорат публічного врядування ОЕСР співпрацюватимуть у сфері впровадження доброчесності на державній службі. Ці та інші питання обговорювали під час робочої зустрічі Голови Національного агентства України з питань державної служби Наталії Алюшиної та заступника керівника Відділу з питань доброчесності публічного сектору Директорату публічного врядування ОЕСР Йеспера Джонсона.

Впровадження доброчесності на державній службі та в органах місцевого самоврядування є важливим для євроінтеграції України та забезпечення стійкості державного управління в умовах війни. У рамках виконання заходів Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки НАДС, як відповідальному виконавцю, визначено низку завдань. Переважна більшість з них мають комунікаційне спрямування. Тож Агентством  розроблено Комунікаційну стратегію просування доброчесності на публічній службі. Також проведено тренінг для представників комунікаційних підрозділів ЦОВВ щодо основних аспектів комунікації доброчесності. Започатковано й проведення в рамках Рішельє-форуму публічної служби Форуму з доброчесності.

Попри успішні кроки у цьому напрямку, Національне агентство зацікавлене у налагодженні співпраці з міжнародними партнерами, зокрема ОЕСР у сфері впровадження доброчесності на державній службі.

Одним з питань, що обговорено під час зустрічі, стало виконання Державної антикорупційної програми, а саме проведення аналітичного дослідження, яке спрямоване на вдосконалення процедур прийняття рішень у сфері формування державної політики у законодавчій та виконавчій владі.