RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Зміни в оплаті праці держслужбовців, які провели класифікацію посад держслужби

Зміни в оплаті праці держслужбовців, які провели класифікацію посад держслужби

Дата публікації: 01/02/2024 04:35

У держслужбовців держорганів, які провели класифікацію посад держслужби, не буде істотних змін у системі оплати праці у 2024 році, оскільки пунктом 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону України від 09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік» (далі — Закон № 3460) визначено умови оплати праці державних службовців на 2024 рік. Відповідний висновок викладено в роз’ясненні Національного агентства України з питань державної служби (далі — НАДС) від 10 січня 2024 року № 176-р/з «Щодо умов оплати праці державних службовців державних органів, які провели класифікацію посад державної служби».

Про це інформує Кадровик.

Посадовці НАДС також завважили, що за результатами проведення класифікації посад державної служби можливе зменшення розміру зарплати. У такому випадку про зміну розміру зарплати необхідно повідомляти конкретного держслужбовця, якого ці зміни стосуються.

У такому разі при визначенні розміру зарплати (збільшення/зменшення) до розрахунку включають виключно обов’язкові складові заробітної плати (посадовий оклад, надбавка за вислугу років та надбавка за ранг) станом на 2023 рік та на 2024 рік.

Зокрема, в роз’ясненні йдеться і про те, що таким державним службовцям надбавку за вислугу років у 2024 році встановлюють на рівні 2% від посадового окладу за кожний рік стажу держслужби і вона не може перевищувати 30 % посадового окладу.

У зв’язку з цим службі управління персоналом держоргану, який провів класифікацію посад державної служби, необхідно підготувати проєкт наказу про встановлення надбавок за вислугу років на держслужбі у відсотковому розмірі, перерахованому відповідно до абз. 2 пункту 12 розділу «Прикінцеві положення» Закону № 3460.