RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Відбулося ХІІ засідання президії ЦК профспілки працівників державних установ України

Відбулося ХІІ засідання президії ЦК профспілки працівників державних установ України

Дата публікації: 13/12/2023 09:31

Возможно, это изображение 12 человек и телевизор

Під час ХІІ засідання президії ЦК профспілки працівників державних установ України серед інших було розглянуто питання стосовно практики роботи з розподілу профспілкових внесків у Хмельницькій та Черкаській регіональних організаціях Профспілки щодо забезпечення виконання вимог Статуту Профспілки та рішень виборних органів Профспілки.

Так, при розгляді першого питання була заслухана інформація Голови Черкаського обкому профспілки працівників держустанов Василя Олійника про практики роботи з розподілу профспілкових внесків у Черкаській регіональній організації Профспілки щодо забезпечення виконання вимог Статуту Профспілки та рішень виборних органів Профспілки.

Проаналізувавши роботу Черкаського обкому у цьому напрямку, президія, зокрема відзначила, що практика діяльності обкому спрямована на системну роботу зі збереження профспілкового членства, наповнення бюджетів, контролю за своєчасною сплатою та повнотою профспілкових внесків, ефективний розподіл статей витрат бюджету задля реалізації статутних повноважень, зокрема і в частині відрахування внесків до Профспілки, в обсязі 2,3% від валового збору внесків.

Наповненню бюджету обкому Профспілки сприяє те, що первинні профспілкові організації Черкащини перераховують внески у обсягах, визначених рішеннями виборних органів безпосередньо на розрахунковий рахунок обкому. Це дає можливість працівникам обкому моніторити своєчасність виплати і рівень зарплати у кожному трудовому колективі.

Відмічено, що заслуговує на увагу практика додаткового перерахування первинними профспілковими організаціями на рахунок Черкаського обкому 5% внесків у створений Фонд соціальної допомоги.

Такі підходи дають змогу забезпечити фінансування статей бюджету обкому. Так, за підсумками 2022 року грошові виплати у бюджеті регіональної організації, у тому числі у зв’язку зі шкодою, завданою війною, у Черкаській організації  становили 33,8%, а на культурно-масову роботу було спрямовано 45,4% від суми валового збору внесків.

Зазначене свідчить про те, що Черкаська регіональна організація Профспілки вживає дієвих заходів із формування єдиного підходу до акумулювання та розподілу профспілкових внесків, що передбачено Програмою дій Профспілки «5 років – 5 кроків».

Враховуючи викладене, президія ЦК Профспілки прийняла відповідну постанову.

Під час засідання президії Цк профспілки також було розглянуті питання про виконання Плану роботи ЦК Профспілки та президії ЦК Профспілки на 2023 рік та затвердження Плану роботи ЦК Профспілки та президії ЦК Профспілки на 2024 рік, про план роботи Молодіжної ради Профспілки на 2024 рік.