RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » На IV пленумі ЦК Профспілки обговорено питання реформи оплати праці

На IV пленумі ЦК Профспілки обговорено питання реформи оплати праці

Дата публікації: 13/12/2023 05:42
Возможно, это изображение 3 человека, люди учатся, телевизор, отдел новостей и текст
Відбувся IV пленум ЦК Профспілки працівників державних установ України, на якому було обговорене питання реформи оплати праці, а також перспективи оплати праці державних службовців у 2024 році.
Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби, яка взяла участь у роботі пленуму, у своєму виступі зупинилась на концептуальних засадах реформи, зокрема в частині посилення ролі посадового окладу, запровадження обгрунтованого планування видатків державних органів на оплату праці, важливості комунікацій з держслужбовцями, у т.ч. через профспілкові організації, стосовно роз’яснень основних положень проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад (реєстр. № 8222).
Участь у дискусії з обговорюваного питання взяли члени ЦК Профспілки Н.Шарапа, Л.Будянська, Л.Татаринова, П.Закусило, Н.Гушпіт та інші.
Усі виступаючі висловлювали занепокоєння відсутністю чіткого розуміння щодо термінів впровадження та реалізації реформи, підходів до класифікації посад, і особливо фінансування оплати праці держслужбовців у 2024 році, з урахуванням норм прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет на 2024 рік».
Підсумовуючи обговорення, голова Профспілки Юрій Піжук  зазначив, що позиція Профспілки була і залишається послідовною в питанні доцільності реформи оплати праці, зокрема у збільшенні частки гарантованої основної частини в структурі заробітної плати за принципом 70 на 30. Водночас важливо не допустити погіршення істотних умов праці для тих державних службовців, чия заробітна плата була невисокою.
Члени Центрального комітету вирішили звернутись до уряду та парламенту з питання прогнозованого рівня заробітних плат державних службовців у 2024 році та необхідності прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад (реєстр. № 8222) з урахуванням встановлення розміру посадового окладу на рівні не нижче, як дві мінімальні заробітні плати.