RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » Відбулося засідання президії Черкаського облкому ППДУ

Відбулося засідання президії Черкаського облкому ППДУ

Дата публікації: 30/09/2023 07:00

28 вересня 2023 відбулося засідання президії Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ. Під час засідання розглягуто ряд питань, зокрема про підсумки оздоровлення членів Профспілки та їх дітей влітку 2023 року, про Черкаську обласну Спартакіаду серед збірних команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування та інші.

Аналізуючи роботу з оздоровлення членів профспілки та їх дітей влітку 2023 року, голова обкому профспілки Василь Олійник зауважив, що в умовах триваючих бойових дій, пов’язаних із збройною агресією росії проти України, традиційне оздоровлення дітей влітку 2023 року обмежено через загрозу їхній безпеці. Через повномасштабне вторгнення рф кількість дитячих таборів в Україні зменшилася. Цього року оптимальним варіантом стали дитячі табори у західній частині країни.

На початку літа обкомом Профспілки надано інформацію щодо мережі діючих дитячих таборів Івано-Франківської області (вартість ліжко/дня від 600 до 1686 грн), де за бажанням батьків, діти мали змогу оздоровитися, або за самостійним вибором. Організованою закупівлею путівок та груповою доставкою дітей обкомом Профспілки не займався. Для мешканців Черкас запропоновано денний табір «Планета дитинства» на базі готелю «Черкаси Палац», термін путівки 10 днів, вартість 6200 грн.

Президія обкому Профспілки прийняла рішення щодо відшкодування часткової вартості дитячої путівки, в дитячі оздоровчі табори 2000 грн, в денні табори – 1000 грн, або надання членам Профспілки матеріальної допомоги на їх оздоровлення  та їхніх дітей в розмірі до 500 грн. Крім того, первинні профорганізації Черкаського міськвиконкому, прокуратури Черкаської області, Управління поліції охорони в Черкаській області за рахунок своїх коштів надавали виплати на оздоровлення для дітей членів Профспілки.

За 8 місяців 2023 року разом із батьками оздоровились 47 дітей, на що з профбюджету виплачено 47500 грн. Влітку в міському денному таборі м.Черкас відпочило 5 дітей, на часткове відшкодування вартості путівок витрачено 7500 грн. профспілкових коштів.

Крім того, здійснювались виплати з профбюджету обкому на оздоровлення членів Профспілки, які самостійно оздоровлювались в лікувальних та бальнеологічних закладах, таких виявилося 2 особи, також профком ФСТ «Динамо» виплачував кошти на оздоровлення своїм членам Профспілки на загальну суму 6 тис. грн.

В рамках реалізації заходів із відпочинку членів Профспілки та членів їх сімей, проведення культурно-масових заходів, з ФОП Тригуб Олександром здійснено дві автобусні екскурсійні поїздки 29 червня – 2 липня «Термальне Закарпаття» та 10-14 серпня «Карпати кличуть», в яких взяли участь 56 членів Профспілки з членами родин, в т.ч. 8 дітей. Поїздки не тривалі, 4 дні, але в сучасних умовах, зміна обстановки, перебування декілька днів у відносно тихому регіоні України, без тривог, на свіжому гірському повітрі, мандри в горах, також частинка оздоровлення. Членам Профспілки та їх дітям – учасникам поїздки надавалась профспілкова виплата по 1000 грн. Всього виплачено 40 тис.грн.

В першому півріччі продовжувалась робота в профспілкових організаціях з придбання захисних, антисептичних та дезінфікуючих засобів для боротьби з короно вірусною інфекцією та придбання чистої питної води з метою створення безпечних умов праці та збереження здоров’я членів профспілки. На ці цілі витрачено з профбюдтету 68,3 тис. грн профорганізаціями м.Черкаси: Управління поліції охорони, Головного управління Державної казначейської служби, Держаудитслужби, Департаменту фінансів ОДА.

Василь Олійник відмітив активну роботу профкому Черкаського міськвиконкому (голова профкому Лілія Маліщук), який друге літо в умовах повномасштабної війни, винаходить можливість в співпраці з обкомом Профспілки фінансувати оздоровлення всіх дітей шкільного віку своїх членів Профспілки.

Під час засідання президії Черкаського обласного комітету профспілки за підсумками розгляду усіх питань прийнято відповідні рішення.