RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Uncategorized » Новини » Відбулося засідання президії ЦК

Відбулося засідання президії ЦК

Дата публікації: 29/09/2023 06:35

14 вересня 2023 року відбулося11 засідання президії ЦК профспілки працівників державних установ України.

Серед основних питань, що розглядалися під час засідання, – про основні завдання організацій Профспілки щодо функціонування освітньої платформи, про стан організації обліку членів Профспілки та організацій Профспілки, про скликання ІV пленуму ЦК Профспілки та інші.

Під час виступу голова Профспілки Ю.Піжук проаналізував функціонування освітньої платформи у Профспілці. Він, зокрема відзначив, що на виконання Програми дій Профспілки «5 років – 5 кроків», з метою вдосконалення, модернізації та забезпечення доступності профспілкового навчання, Профспілкою, в рамках співпраці з Профспілкою державних службовців Швеції Fackforbundet ST, проведена робота щодо впровадження освітньої онлайн-платформи профспілкового навчання на базі системи автоматизації HR-процесів та управління талантами «Moco» компанії Техноматика.

Враховуючи необхідність використання різних форм навчання, та для забезпечення максимально комфортних та продуктивних умов навчання для спілчан, окрім модуля «Дистанційне навчання», застосоване також програмне забезпечення для забезпечення змішаної форми навчання (поєднання онлайн та офлайн форматів роботи) «Навчальний центр».

Станом на 1 вересня поточного року Профспілкою впроваджено тестовий режим роботи платформи. Наразі на платформі розміщено наявний відео-курс лекцій за навчальною програмою «Базовий курс навчання профспілкового активу» у вигляді 7-ми відеолекцій та навчальну лекцію «Риторика профспілкового лідерства».

Заступниця голови Профспілки Н.Шарапа у своєму виступі звернула увагу на стан організації обліку членів Профспілки та організацій Профспілки.

Вона, зокрема наголосила, що облік первинних профспілкових організацій та організацій територіального рівня здійснюється регіональними організаціями Профспілки. Окремі первинні та територіальні організації перебувають на обліку Профспілки працівників державних установ України (центральний рівень). Разом з тим, у Профспілці не напрацьовано практики системного моніторингу обліку первинних профспілкових організацій.

За пропозицією голови Профспілки, з метою організації обліку організацій Профспілки, Київським обкомом у серпні-вересні 2023 року підготовлено інформацію щодо організацій Профспілки, що перебувають на обліках територіального та регіонального рівнів із зазначенням назв організацій, їх керівників, та контактів.

Зазначена інформація дає можливість оперативної комунікації, як на обласному, так і на центральному рівнях, з організаціями Профспілки і є важливим чинником в організації допомоги членам Профспілки.

Відсутність централізованого підходу до зазначених питань призводить до труднощів в отриманні оперативної інформації.

Наразі є потреба в налагодженні системного підходу в питаннях обліку. А відтак президія ЦК Профспілки затвердила Примірний порядок обліку членів Профспілки, форму електронної реєстрації члена Профспілки.

На засіданні президії ЦК також прийнято рішення скликати ІV пленум Центрального комітету Професійної спілки працівників державних установ України 30 листопада 2023 року. Головне птання порядку денного: Про соціально-економічний захист та гуманітарну підтримку членів Профспілки.