RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Відбувся V пленум обкому профспілки працівників державних установ

Відбувся V пленум обкому профспілки працівників державних установ

Дата публікації: 22/05/2019 09:39

21 травня відбувся V пленум Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ.

На заході, окрім членів обкому, були також присутні члени ревізійної комісії обласної організації профспілки, голови профкомів первинних організацій м. Черкаси, представники трудових колективів – переможців та лауреатів обласного та Всеукраїнського галузевих конкурсів на кращий колективний договір, а також заступник голови Профспілки працівників державних установ України Титаренко Наталія Валеріївна та голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко Петро Васильович. Вела пленум голова обласної організації Кучугурна Катерина Луківна.

Відповідно до порядку денного, розпочався пленум із відзначення профспілкових активістів з нагоди 65-річчя створення Черкаської обласної організації профспілки працівників державних установ та переможців і лауреатів обласного й Всеукраїнського галузевих конкурсів на кращий колективний договір.

Доповідаючи по другому питанню порядку денного «Про дії виборних органів обласної організації профспілки працівників державних установ в умовах реформування державної служби та органів місцевого самоврядування» голова обласної організації Катерина Кучугурна висвітлила зміст роботи, яка проводиться профспілкою, щодо захисту трудових та соціально-економічних прав працівників в умовах реформ, які відбуваються у державі.

Так, у своїй доповіді Катерина Луківна зосередила увагу присутніх на процесах реорганізацій та ліквідацій державних органів та органів місцевого самоврядування, які відбуваються в державі, та порядку дій профспілкових органів в таких умовах; на соціальному діалозі, як основі захисту трудових прав та законних інтересів працівників; на змісті роботи Профспілки щодо забезпечення гідних умов праці та оплати праці; на здійсненні громадського контролю за дотриманням роботодавцями вимог трудового законодавства; перспективі створення первинних організацій профспілки в об’єднаних територіальних громадах тощо.

В обговоренні питання взяли участь голови територіальних організацій профспілки, які доповіли про зміст виконуваної роботи у відповідних районних організаціях.

Також, в обговоренні даного питання взяли участь запрошені учасники пленуму: заступник голови Профспілки працівників державних установ України Титаренко Наталія Валеріївна, яка ознайомила присутніх із пріоритетними напрямками діяльності та діями ЦК Профспілки в умовах реформування державної служби та органів місцевого самоврядування, та голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко Петро Васильович, який доповів про основні виклики, які стоять перед профспілковим рухом в Україні в сучасних умовах, та шляхи їх подолання. Крім того, почесні гості вручили нагороди відповідних організацій профспілки профспілковому активу області.

 

За результатами розгляду питання порядку денного члени обкому ухвалили постанову, якою визначили пріоритетні напрямки роботи виборних органів обласної організації профспілки на найближчий рік, а також надали конкретні доручення виборним органам всіх рівнів, спрямовані на забезпечення виконання визначених пріоритетів.

Про виконання профспілкового бюджету обласної організації профспілки за 2018 рік та затвердження нового на 2019 рік доповіла головний бухгалтер виконавчого апарату обкому профспілки Свергунова Ірина Станіславівна, яка інформувала про обсяги надходжень та видатків обласної організації, напрямки та обсяги, за якими витрачаються профспілкові кошти, результати роботи ревізійних комісій обласної та територіальних організацій профспілки.

За результатами розгляду питання члени обкому затвердили зведений фінансовий звіт про виконання профспілкового бюджету за 2018 рік та кошторис обласної організації профспілки працівників державних установ на 2019 рік, порядок та розміри відрахувань членських профспілкових внесків  в обласній профспілці, суми грошових заохочувальних виплат, нецільової матеріальної та безповоротної фінансової допомоги на 2019 рік з профбюджету обкому профспілки, а також низку заходів, спрямованих на ефективне та раціональне використання профспілкового бюджету.