RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Засідання Президії та Пленум ЦК Профспілки

Засідання Президії та Пленум ЦК Профспілки

Дата публікації: 08/12/2017 09:04

4 грудня під головуванням Голови Профспілки Юрія Піжука відбулося дев’яте засідання Президії Центрального комітету Профспілки, участь у якому взяла голова Черкаського обкому профспілки працівників державних установ Катерина Кучугурна. Під час засідання Президії розглянуто десять питань, зокрема, про розвиток соціального діалогу на регіональному рівні. Досвідом ведення соціального діалогу поділилися голови Тернопільської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської обласних організацій Профспілки.

Президія затвердила плани роботи Центрального комітету Профспілки і  Молодіжної ради Профспілки на 2018 рік.

Також президія розглянула порядок організації  роботи інспекторів праці Профспілки та результати реалізації спільного проекту між Профспілкою працівників державних установ України та Швеції (ST).

Наступного дня, 5 грудня, у приміщенні Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС, відбулося засідання Центрального комітету Профспілки за участі заступника голови Нацдержслужби Андрія Заболотного.

Голова Профспілки Юрій Піжук у своєму виступі зазначив, що активна позиція та дії Профспілки дали змогу оперативно виправити ситуацію з затримкою розрахунків із зарплати працівникам місцевих державних адміністрацій, що мала місце у 2016 році, шляхом внесення змін до Державного бюджету в частині збільшення асигнувань на оплату праці.

Здійснюючи попередню експертизу нормативно-правових актів, ЦК Профспілки не погодив жоден з тих, які погіршували соціально-економічне положення працюючих.

У 2017 році, ЦК Профспілки вдалося відстояти питання щодо підвищення посадових окладів окремих категорій державних службовців за 7 та 8 групами оплати праці, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення; недопущення звуження економічних прав державних службовців в частині встановлювання державним службовцям додаткових стимулюючих виплат; врегулювання умов оплати праці посадовим особам органів місцевого самоврядування; збільшення розміру добових витрат на відрядження і граничних сум витрат на найм житлового приміщення, працівникам, що повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів.

Центральний комітет прийняв рішення звернутися до Верховної Ради України щодо прискорення розгляду та прийняття нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до законодавства про державну службу щодо зміни розрахункової одиниці для встановлення посадових окладів, яка б забезпечила збільшення розмірів посадових окладів на найнижчих посадах державних службовців.