RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Закон має припинити плинність кадрів

Закон має припинити плинність кадрів

Дата публікації: 18/02/2016 10:36

Закон має припинити плинність кадрів

15.02.2016

Закон має припинити плинність кадрів

15 лютого 2016 року відбулось перше засідання Робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” (далі – законопроект).
У заході взяв участь Юрій Піжук, голова Профспілки працівників державних установ України, член Робочої групи.
На засіданні обговорювались принципи, правові та організаційні засади служби в органах місцевого самоврядування. Крім концептуальних питань, щодо функціонування цієї служби в цілому, були обговорені також конкретні пропозиції та зауваження внесені членами Робочої групи, народними депутатами, профспілками, науковцями та громадськістю.
У профспілці переконані, що законопроект станом на сьогодні не містить чітких механізмів, які б сприяли створенню належних умов розвитку професійності службовців органів місцевого самоврядування та в першу чергу умов, що забезпечували б сталість служби в органах місцевого самоврядування.
Голова Профспілки Ю.Піжук наголосив на необхідності впровадження нових стандартів та процедур службових відносин, а також зазначив, що реформування в першу чергу має бути спрямоване на підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування.
Ю.Піжук зазначив, що «саме з метою гарантування професійності та відповідальності служби, законопроект має містити чіткі і зрозумілі норми, які б свідчили про захист службовця і не тільки соціально економічний, але й від звичайного волюнтаризму та суттєво впливали б на припинення негативних процесів плинності кадрів».