RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Свято спорту в Ужгороді

Свято спорту в Ужгороді

Дата публікації: 29/09/2015 12:32

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                              

З 23 по 25 вересня столиця Закарпаття місто Ужгород, напередодні свого 1122 річчя, гостинно приймало учасників фіналу ХVІІ Всеукраїнської Спартакіади серед державних службовців, організаторами якої виступають Міністерство  молоді та спорту України, Національне агентство  України з питань державної служби, професійна спілка працівників державних установ та центральна рада фізкультурного товариства «Спартак».

375 представників 19 областей змагалися у популярних серед працівників державних установ видах спорту – шахах, шашках, настільному тенісі, футзалі та волейболі. Для проведення змагань господарі надали учасникам найкращий спортивний комплекс Закарпаття – Палац спорту «Юність».

На урочистому відкритті Спартакіади консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ференц Варга та консул Генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді пані Янка Буріанова побажали учасникам наснаги та спортивних досягнень, а також висловили думку, щоб до змагань активно долучалися міжнародні партнери України.
Олександр Скопич зачитав листа-вітання від імені Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, а Микола Мовчан – від імені міністра молоді та спорту Ігоря Жданова.

В особистій першості з шашок Алла Гоменюк (департамент соціального захисту населення Черкаської ОДА) виборола чемпіонське звання, Андрій Слинько (територіальна інспекція праці в Черкаській області) зайняв друге місце поступившись в фінальній зустрічі представнику місцевої команди, в змаганнях з шахів Олександр Полонський (начальник відділу Монастирищенської РДА)  в напруженій боротьбі зайняв третє місце, набравши однакову кількість очок з опонентами та поступившись переможцю та срібному призеру лише за  додатковим показником особистих зустрічей.

В загальнокомандній першості значу роль відіграють результати з ігрових видів програми Спартакіади, які дають найбільшу кількість залікових очок в загальний доробок команди. Нажаль  відсутність зіграності не дозволила нашим волейболістам та футболістам   виступити на належному рівні. Також необхідно зауважити, що кількісний склад команд учасників змусив організаторів провести перші тури з волейболу та футзалу за олімпійською системою, що не дозволило нашим командам боротися за місця вище дев`ятого. В підсумку наші команди, зігравши за два дні по пять матчів, зайняли 11 місця.

А в підсумку загальнокомандної першості збірна команда області зайняла 10 (десяте) місце серед 19 (дев’ятнадцяти) команд.