RSS Карта сайта

Сайт ППДУ » Новини » Семінар голів, скарбників міських та районних комітетів профспілки, голів первинних організацій м. Черкаси

Семінар голів, скарбників міських та районних комітетів профспілки, голів первинних організацій м. Черкаси

Дата публікації: 24/06/2014 08:31

19 – 20 червня цього року відбувся дводенний навчально-практичний семінар голів, скарбників міських та районних комітетів профспілки, голів первинних організацій м. Черкаси.

Перед учасниками семінару виступив заступник голови профспілки працівників державних установ України Піжук Ю.М. Він детально зупинився на шляхах подальшого розвитку профспілкового руху в Україні та поліпшенні роботи профспілкових організацій всіх рівнів по захисту прав і інтересів працівників.

З інформацією про діяльність Федерації профспілок Черкаської області виступив її голова Шевченко П.В.

В.о. начальника управління державної служби в Черкаській області                           В.В. Олійник у своєму виступі детально висвітив правові засади соціально-економічного захисту державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, антикорупційне законодавство України та особливості його застосування.

Про основні принципи формування і виконання місцевих бюджетів, участь первинних і територіальних організацій в цьому процесі розповів  Начальник відділу фінансово-бюджетної сфери департаменту фінансів ОДА Є.М. Костюченко.

Голова обласної організації профспілки працівників державних установ Кучугурна К.Л. ознайомила присутніх з організацією звітів і виборів в первинних та територіальних організаціях Профспілки, особливостями оздоровлення дітей, сімейного відпочинку та організації екскурсій в 2014 році, приділила увагу питанням проведення обласної спартакіади первинних організацій м. Черкаси та територіальних організацій профспілки, участі первинних організацій в реалізації благодійного Проекту ФПУ «Відродимо Будинок профспілок – символ Євромайдану».

З інформацією про основні напрямки організаційної роботи в первинних організаціях та територіальних організаціях, підсумках обласних та галузевих оглядів-конкурсів на кращу первинну організацію та кращий колективний договір за 2013 рік виступив завідуючий відділом з питань організаційної роботи та соціального захисту Березюк Ю.В.

Питанням порядку формування та використання коштів профспілкового бюджету, звітності профорганізацій,  оподаткування профспілкових виплат присвятила свій виступ головний бухгалтер обкому профспілки Свергунова І.С.

Учасники семінару взяли участь в проведенні «круглого столу» на тему: «Роль профспілок в сучасних умовах щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, мотивації профспілкового членства».

Про проблемні питання ведення соціального діалогу виборними органами територіальних і первинних організацій та шляхах їх вирішення розповіли голова Шполянського райкому профспілки Шпиця О.І., голова Христинівського райкому профспілки Худякова Л.М., голова профкому управління ДСНС України у Черкаській області Вовкодав Ю.В.

Голова Лисянського райкому профспілки Пастушко Н.В., голова профкому управління державної служби охорони при УМВС України в Черкаській області присвятили свої виступи ролі лідера організації профспілки в соціально – економічному захисті працюючих та мотивації профспілкового членства.

На питанні ефективного використання профспілкового бюджету, як одного із напрямків мотивації профспілкового членства зупинилися в своїх виступах голова Маньківського райкому профспілки Рудь Т.О., головний бухгалтер обкому профспілки Свергунова І.С.

20 червня учасники семінару мали можливість ознайомитися з роботою Чигиринського райкому профспілки та відвідати історичні пам’ятки Чигиринщини.